Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Firme la care SEBASTIAN GHIŢĂ a fost acţionar majoritar, ÎN VIZORUL ANAF

Tuesday, 25 March 2014, 22:30 Sursă: REALITATEA TV

Potrivit unor documente trimise de ANAF către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi Direcţia Naţională Anticorupţie, societăţile deţinute la vremea respectivă de Sebastian Ghiţă au emis facturi în avans în valoare de peste 370 de milioane de lei. În concluziile Fiscului, se spune că operaţiunile efectuate nu ar respecta prevederile legale cu privire la TVA. Adică după o perioadă de la emiterea facturilor de avans s-ar fi făcut altele, de această dată de stornare şi astfel plata către stat a TVA, aferentă, s-ar fi evitat. Potrivit ANAF, suma datorată bugetului s-ar ridica la aproximativ 70 de milioane de lei.

În urma solicitărilor făcute de Realitatea TV, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a refuzat să ofere răspunsuri la întrebările puse în acest sens pe motiv că datele cerute sunt confindenţiale. La rândul său, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a avut acelaşi răspuns. Mai mult, a menţionat că singura instituţie căreia îi poate oferi informaţii despre caz este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosarul menţionat se află în lucru, în acest moment nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană. Deci nici faţă de deputatul Sebastian Ghiţă.

Pe de altă parte, Ghiţă este implicat într-un alt dosar, legat de afaceri cu produse petroliere şi este acuzat de fals în declaraţii şi înşelăciune. Dosarul, instrumentat încă din anul 2000, a intrat sub incidenţa termenului de prescriere, dar deputatul Sebastian Ghiţă a cerut continuarea proceselor din instanţă pentru a-şi putea proba nevinovăţia.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL