Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Federația SANITAS suspendă protestele până pe 15 septembrie 2014

Wednesday, 09 July 2014, 12:34 Sursă: REALITATEA.NET

'Consiliul Național al Federației SANITAS din România, reunit în ședință extraordinară în data de 7 iulie 2014, a analizat oferta guvernamentală privind majorarea veniturilor pentru salariații de specialitate din sectorul sanitar și cel de asistență socială, situate sub plafonul de 1.500 lei, în două tranșe, ofertă făcută ca urmare a protestelor SANITAS din perioada 23-27 iunie a.c. Proiectul de acord care prevedea această creștere nu a fost validat de către Consiliul Național SANITAS. Pentru a da Guvernului posibilitatea identificării surselor de finanțare necesare unei creșteri salariale pentru toți angajații din sistem, Consiliul a adoptat o hotărâre conform căreia amână continuarea protestelor până la data de 15 septembrie 2014', afirmă Leonard Bărăscu, președintele Federației SANITAS, în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, liderii organizațiilor județene SANITAS au hotărât să susțină în continuare solicitarea de creștere a veniturilor tuturor salariaților din sectorul de sănătate și, respectiv, de asistență socială.

'Până la data de 15 septembrie, negocierile vor continua pentru găsirea soluțiilor optime rezolvării revendicărilor sindicale. De asemenea, tot până la data menționată, comisia interministerială împreună cu reprezentanții Federației SANITAS va trebui să pregătească — conform angajamentului asumat — și proiectul de act normativ care să reglementeze aplicarea principiilor de salarizare prevăzute de Legea nr. 284/2010, în vederea eliminării actualelor inechități din grila de salarizare', se mai spune în comunicat.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL