Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cătălin Ivan: Kovesi nu reprezintă România, poate a stat la masă cu Dragnea şi Ghiţă

Thursday, 21 February 2019, 12:16 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit lui Ivan, sitaţia Laurei Codruţa Kovesi nu trebuie comparată cu cea a contracndidaţilor franbcez şi german, pentru că ea NU REPREZINTĂ ROMÂNIA. ”Aș vrea să fie foarte clar că această clasare a Codruței Kovesi pe locul doi nu-i un eșec al României. Candidatura este una individuală, Laura Codruța Kovesi este acolo ca procuror și candidat, fără să aibă nominalizarea țării, ca și francezul, ca și celălalt candidat din Germania. Deci nu reprezintă România Laura Codruța Kovesi în această competiție”, a afirmat europarlamentarul independent la rfi.ro.

Mai mult, Ivan consideră că la audierea fostei şefe a DNA în Comisia LIBE, aceasta va trebui să răspundă foarte multor întrebări "la care nu a răspuns nici în România."

"E vital pentru cei de la Bruxelles să afle ceea ce noi nu am aflat, de exemplu, dacă Laura Codruța Kovesi a fost parte a sistemului acela ticăloșit, care a condus justiția din România, dacă Laura Codruța Kovesi a stat la masă sau a tăiat porcul cu persoane anchetate, aflate în vizorul instituției pe care Laura Codruța Kovesi o conducea”.

Întrebat cum va vota în Parlamentul European, Cătălin Ivan a spus că așteaptă să primească aceste răspunsuri: "Chiar vreau să știu, fără a alege vreo tabără (...), dacă în perioada în care se lupta cu corupția din România Laura Codruța stătea la masă cu unii din cei mai corupți oameni din România - Sebastian Ghiță sau Liviu Dragnea", a declarat Ivan la rfi.ro, citat de hotnews.ro.

Declarţiile lui Ivan par să anihileze calculele potrivit cărora acesta, din postura de vicepreşedinte al comisiei CONT (control bugetar), putea înclina balanţa în favoarea fostei şefe a DNA. 

Pe 26 februarie, Comisia LIBE are programată audierea candidaților la funcția de procuror-șef european, audiere la care participă şi conducerea comisiei CONT. 

În Comisia LIBE, din care face parte Monica Macovei, Kovesi câștigase susținere importantă, în primul rând de la grupul Popularilor Europeni (PPE), cel mai mare, dar și de la ALDE sau de la Verzi, potrivit hotnews.ro.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL