Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Este oficial: Discriminarea și bullying-ul salariaților, amendate cu până la 20.000 de lei. Legea a fost promulgată de președinte

Thursday, 23 July 2020, 20:12 Sursă: realitatea.net

 

Legea interzice orice fel de discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, hărţuire sau faptă de victimizare, bazată inclusiv pe criteriul de rasă, cetăţenie, etnie, culoare, limbă, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică, infectare cu HIV, opţiune politică, activitate sindicală sau apartenenţă la o categorie defavorizată.

În noua lege, prin care este modificat Codul muncii, a fost definit mai exact conceptul de discriminare în domeniul relaţiilor de muncă, inclusiv reglementarea discriminării prin asociere, a hărţuirii, a victimizării şi a violenţei psihice (bullying).

Proiectul de lege a fost iniţiat de deputaţii PSD Andrei Pop şi Petre-Florin Manole şi susţinută de PNL, ALDE, PMP, neafiliaţi şi minorităţi. Propunerea legislativă a fost adoptată decizional de Camera Deputaţilor pe 30 iunie.
  
„Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, discriminare prin asociere, hărţuire sau faptă de victimizare, bazată pe criteriul de rasă, cetăţenie, etnie, culoare, limbă, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare cu HIV, opţiune politică, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, apartenenţă la o categorie defavorizată, este interzisă”, arată legea promulgată de şeful statului.

Hărţuirea constă în orice tip de comportament care are ca scop sau ca efect lezarea demnităţii unei persoane şi duce la crearea unui mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator, se mai arată în noua lege. 

Legea mai prevede că este „discriminare directă orice act sau faptă de deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii”. 

Totodată, este interzisă concedierea salariaţilor „pe criterii de rasă, cetăţenie, etnie, culoare, limbă, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, opţiune politică, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, apartenenţă la o categorie defavorizată”.

Nerespectarea dispoziţiilor prevăzute în lege va fi sancţionată cu amendă de la 1.000 lei la 20.000 de lei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL