Eşecul secolului pentru România. Mercedes a ales Polonia pentru o fabrică auto de 500 mil. euro

Wednesday, 12 October 2016, 16:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Guvernul polonez urmează să anunțe joi semnarea unui contract de investiţii în valoare de jumătate de miliard de euro cu producătorul auto Daimler AG. Compania germană va construi la Jawor (Silezia Inferioară) o fabrică de motoare unde vor lucra sute de polonezi.

Va produce motoare pe motorină și GPL pentru autoturisme Mercedes-Benz.

Este prima fabrică Mercedes în Polonia și a doua linie de producție de motoare amplasată în afara Germaniei (mai există o fabrică de motoare la Beijing).

Decizia germanilor se știa de la începutul lunii mai, când Daimler a a anunțat că a preferat Polonia, și nu România, pentru construcția unei noi fabrici de motoare, în vederea extinderii activităților de producție în afara Germaniei.

"Cei de la Daimler voiau ca piesele să ajungă în 17 ore la poarta fabricii din Bremen. Din această cauză, Sebeș nu s-a putut califica", a spus la momentul respectiv Costin Borc, ministrul Economiei.

Noua fabrică va fi construită îva crea câteva sute de locuri de muncă. În cursă pentru construcția aceastei uzine era și România, unde Daimler produce la Sebeș cutii de viteze.

Nu doar infrastructura este singura problemă pentru industria auto din România, ci la fel de important este deficitul de forța de muncă.

În România au uzine doi producători auto de talie mondială, Renault și Ford, iar peste 400 de companii produc diverse componente pentru autovehicule.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE