Emilia Șercan îl atacă pe patronul Evz

Friday, 23 October 2015, 08:10 Sursă: REALITATEA.NET

"Ce ironie ca taman Evenimentul zilei sa fie implicat in povestea asta cu Buzaianu si Udrea, bani si creante. In 2007, am publicat in exclusivitate, pe prima pagina din Evenimentul zilei, contractul dintre firma lui Buzaianu, Energy Holding, si Hidroelectrica.

La vreme aia, EVZ era patronat de Michael Ringier si nu ajunsese pe mana gastii lui Andronic, nepotul generalului DIE Cornel Biris pentru cine inca nu stie (cel care se zice ca l-ar fi recrutat pe Victor Ponta). La nici doua saptamani dupa asta, Bogdan Buzaianu a renuntat la cetatenia romana de frica parchetului, frica pe care a rezolvata-o intre timp cu Alina Bica pentru o suma pe care sper sa o aflam de la DNA pana la urma.

Acea ancheta nu se mai gaseste pe site-ul EVZ, pentru ca toata arhiva EVZ din acea vreme - cand au fost publicate unele dintre cele mai tari investigatii din presa romaneasca de dupa 1989 - a fost rasa. Noroc ca mai exista o preluare a textului pe Hotnews.

Acele contracte au fost ulterior prelungite succesiv de ministrii Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu. ‪#‎maibinemaitarziudecatdeloc‬", scrie Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook.

Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei și Bogdan Buzoianu, fondatorul Energy Holding, ar fi implicați în noul dosar al Elenei Udrea, pentru care DNA a cerut marți Parlamentului urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă, scrie Agerpres.

Procurorii DNA au constatat că, în vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării și de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

"Pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD și o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media. În anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creanței de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, îi solicitase unei persoane să încheie un contract de novație cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane", se arată într-un comunicat DNA.

Sursa citată subliniază că, ulterior, pentru a ascunde că este beneficiarul real al pachetului de acțiuni la societatea cu activitate în mass-media, Elena Udrea i-a solicitat unei alte persoane să încheie actele aferente tranzacției în numele său și să efectueze plățile aferente prin creditarea firmei. Anchetatorii susțin că astfel a fost disimulată proveniența sumei de circa 700.000 de euro, aferentă plăților efectuate pentru societatea mass-media și ascunzând astfel că este adevăratul proprietar la creanței ce a făcut obiectul novației cu firma omului de afaceri de la care a primit creanța.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: MEDIA