EFECTUL Klaus Iohannis: Investiţiile STRĂINE ar putea creşte MASIV

Wednesday, 19 November 2014, 09:52 Sursă: REALITATEA.NET

Este o certitudine faptul că investiţiile străine vor creş­te în mandatul lui Klaus Iohannis, pentru că experienţa sa ca primar al Si­biului a demonstrat faptul că este o persoană activă în străinătate, unde se ducea să atragă investitori fără să facă prea multe promisiuni, spune Radu Merica, managerul responsabil de dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre investitorii germani - printre cei mai mari investitori străini din România - şi autorităţile române.

Deşi nu există statistici oficiale privind investiţiile străine pe judeţe, valoarea PIB per capita în judeţul Sibiu a fost de 7.563 de euro anul trecut, cu 6,5% mai mare decât media la nivel naţional şi cu 15% peste media regiunii centru, din care face parte, potrivit Money.ro.

„Am avut ocazia să mă întâlnesc de multe ori cu el (cu Klaus Iohannis- n.red.) prin prisma disponibilităţii şi a angajamentului lui de a aduce mai mulţi investitori străini. Au fost întotdeauna întâlniri scurte şi eficiente. Iohannis a ştiut să atragă investiţii şi printr-un climat de predictabilitate, care te face să îţi dai seama că e un om serios. Nu am auzit niciodată vreun investitor din zona Sibiu să se plângă de birocraţie", a spus Radu Merica, prezent ieri la emisiunea online de business ZF Live.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL