Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ședință de urgență la CSM pe tema protestelor judecătorilor

Monday, 11 March 2019, 15:20 Sursă: REALITATEA.NET

Secția pentru judecători din cadrul CSM s-a reunit luni pentru o discuție pe tema protestelor judecătorilor. Ședința vine după apelurile lansate de preşedinţii şi vicepreşedinţii de curţi de apel şi de tribunale, cu privire la oprirea protestelor din justiţi.

"Adoptarea unei poziţii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii cu referire la:

a) scrisoarea deschisă şi solicitarea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor curţilor de apel, precum şi a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor tribunalelor, vizând efectele unor manifestări din interiorul sistemului de justiţie, apărarea independenţei justiţiei, atât la nivel intern, cât şi internaţional;

b) aspecte deduse din solicitările exprimate în cadrul adunărilor generale ale judecătorilor organizate la nivelul instanţelor", se arată în ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru judecători a CSM.

Un număr de 30 de președinți și vicepreședinți ai curților de apel din țară adresează CSM o scrisoare prin care își exprimă dezacordul față de demersul unor judecători care merg la Bruxelles pentru a prezenta oficialilor situația din România, subliniind că ei nu susțin astfel de inițiative politice.

Scrisoarea se alătură și celei semnate de 39 de președinți și vicepreședinți ai tribunalelor din România prin care au cerut, Secției pentru judecători a CSM, să restabilească de urgență cadrul în care judecătorii se pot manifesta, făcând referire la acțiunile de protest și suspendare a activității din ultima perioadă.

REZULTATUL dezbaterii de luni de la CSM aici


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL