Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban va demite toți prefecții și subprefecții PSD în ședința de astăzi

Wednesday, 13 November 2019, 00:16 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit ordinii de zi a şedinţei Executivului, Cabinetul Orban ar putea adopta proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, în perioada 2019 - 2024.

Prevederile acestei ordonanţe reglementează ''acordarea venitului lunar de completare, ca măsură de protecţie socială de care beneficiază persoanele disponibilizate în baza unui plan de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive''.

Pe agenda şedinţei Guvernului de miercuri se află şi o informare privind activităţile derulate la nivelul MAI în contextul desfăşurării procesului electoral pentru alegerea preşedintelui României - turul I (10 noiembrie 2019).

Cabinetul Orban va lua în discuţie şi stadiul elaborării şi avizării actelor normative privind activitatea ministerelor.

Totodată, Guvernul urmează să ia decizii legate de numirea sau eliberarea din funcţie a unor prefecţi sau subprefecţi.

Pe ordinea de zi se mai află şi  anularea unor numiri de consuli la Milano si Shanghai. Guvernul Orban anulează numirile de consuli la Shanghai şi Milano făcute de Viorica Dăncilă. Executivul nu vrea să-l păstreze pe Nelu Barbu în funcția de consul general la Shanghai, dar nici pe Tiberiu Dinu consul la Milano. 

Nelu Barbu, la loc comanda. Guvernul Orban nu-l lasă la Shanghai

 

Iată lista proiectelor de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 13 noiembrie 2019

 

I. PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/11/OUG.pdf

II. ANALIZE

1. INFORMARE privind stadiul elaborării şi avizării actelor normative privind activitatea ministerelor

2. INFORMARE privind activităţile derulate la nivelul MAI, în contextul desfăşurării procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României-Turul I (10 noiembrie 2019)
Documentul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/11/INFO-2.pdf

III. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr.746/2019 privind numirea unui consul general

2. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr.565/2019 privind rechemarea şi numirea unui consul general

3. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL