Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Duster, Logan și Sandero, în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia, în aprilie

Tuesday, 13 May 2014, 19:51 Sursă: REALITATEA.NET

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 13.077 unități), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul patru, cu 7.606 unități, a fost modelul Duster, în timp ce locurile 11 și 12 au fost ocupate de modelele Logan și Sandero, cu 3.796 vehicule fiecare. Duster, Logan și Sandero sunt fabricate de Renault, scrie Agerpres.

Vânzările de mașini și vehicule comerciale ușoare au scăzut în aprilie cu 8% pe piața rusă, la 226.526 unități, a anunțat Association of European Businesses, care estimează că în acest an înmatriculările auto ar putea înregistra un declin de 2%.

'Este evident că recentele creșteri ale prețurilor, forțate de deprecierea rublei, au afectat cererea din partea consumatorilor. În perspectiva declinului economiei, este puțin probabil ca situația să se schimbe', a declarat președintele Association of European Businesses, Joerg Schreiber.

În perioada ianuarie-aprilie 2013, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 45.570 unități), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul patru, cu 28.153 unități, a fost modelul Duster, în timp ce locurile 11 și 12 au fost ocupate de modelele Logan și Sandero, cu 14.342 vehicule și, respectiv, 13.777 unități.

Producători auto importanți, cum ar fi General Motors, Ford, Renault și Fiat, au investit semnificativ în Rusia, sperând într-un avans semnificativ pe această piață.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianța Renault-Nissan va prelua controlul producătorului auto rus AvtoVAZ în 2014.

Împreună, Renault, Nissan și AvtoVAZ controlează 30% din piața auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piață de 40%, în anul 2016.

Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piața auto europeană.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL