După OUG, negocierile. Dăncilă i-a chemat pe magistraţi la discuţii. Aceștia cer abrogarea

Sunday, 24 February 2019, 14:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor", se spune în comunicatul Guvernului. 

Mai multe asociații ale magistraților au anunțat însă că refuză invitația la negocieri din partea premierului Viorica Dăncilă. 

Magistrații resping negocierile lui Dăncilă: Singura soluție, abrogarea imediată a OUG 

Asociațiile magistraților i-au răspuns duminică premierului Viorica Dăncilă, după invitația acesteia la discuții pe tema ordonanței de urgență care modifică legile justiției. Magistrații spun că independența justiție nu se negociază și că singura soluție în acest moment este abrogarea imediată a OUG-ului.

”Nu în ultimul rând, adresăm un apel Consiliului Superior al Magistraturii și altor asociații profesionale să nu trimită reprezentanți la aceste întrevederi propuse (la care, în mod surprinzător, nu au fost invitați Președintele ICCJ sau Procurorul General al României), cât timp nu se conturează o agendă concretă cu privire la modul în care Guvernul României se angajează să transpună imediat coordonatele trasate de entitățile internaționale indicate”, spun asociațiile.

HAOS în Justiție: Sute de magistrați, în stradă. Activitate suspendată în parchete și tribunale 

Sute de magistrați, judecători și procurori, au protestat vineri în București și în mai multe județe din țară. În plus, mai multe Parchete și tribunale au anunțat că își vor suspenda activitatea începnd de luni, în semn de protest față de ordonanța guvernului care modifică legile justiției.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri