Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost arestaţi

Friday, 24 October 2014, 08:02 Sursă: REALITATEA.NET

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza, reţinuţi joi de procurorii DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor, au ajuns la ICCJ joi după ora 20.00, iar şedinţa de judecare a propunerii de arestare a început la ora 22.00.

Ambii inculpaţi au dat declaraţii în faţa instanţei, iar apărătorii lor au cerut judecarea lor în libertate, în timp ce procurorii au cerut arestul preventiv.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut, joi, pe Andrei Hrebenciuc şi Paltin Gheorghe Sturdza.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii susţin că, în 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa, "prin interpretarea părtinitoare a probelor şi denaturarea stării de fapt", producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro, reprezentând contravaloarea a 43.227 de hectare de pădure.

INTERCEPTĂRI. ANDREI HREBENCIUC intervenea pentru Prințul Paul, în DOSARUL RETROCEDĂRILOR

Din referatul procurorilor DNA pentru arestarea preventivă a lui Andrei Hrebenciuc, reiese, potrivit unor interceptări, că acesta intervenea în dosarul retrocedărilor pentru Prințul Paul. Intermediarul dintre Hrebenciuc și Prințul Paul era omul de afaceri Dan Bengescu. Andrei Hrebenciuc este acuzat printre altele, de spălare de bani, în dosarul privind retrocedările ilegale din judeţul Bacău.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL