Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosare penale și o anchetă disciplinară după scandalul interceptărilor

Monday, 12 February 2018, 14:52 Sursă: REALITATEA.NET

Război total între şeful DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul deputat Vlad Cosma, condamnat într-un dosar de corupție. ,,Procurorii de la DNA Ploieşti nu au falsificat niciodată probe!", se apără Onea. 

"Tot ce s-a prezentat la televiziuni este o variantă personală, realizată de Vlad Cosma cu intenţia ca până pe 19 februarie, când are termen în dosar, să influenţeze ancheta. Indiferent de presiuni şi de santaj, nu o să cedăm nici eu, nici colegii mei şi nu vor reuşi să ne demobilizeze", a afirmat șeful DNA Ploieşti.   

Mai mult, Onea a spus că ştia de mai mult timp despre un atac ce s-ar pune la cale împotriva sa şi a colegilor săi. "Este o siituaţie care durează de aproximativ 2 luni, am fost averizaţi de personaje din anturajul lui Cosma că se pregăteşte un atac în presă." 

Întrebat dacă vocea care se aude pe înregistrările prezentate de Cosma este a sa, procurorul şef a afirmat că nu poate da un răspuns clar:

"Este posibil să fie vocea mea. Sunt înregistrări prezentate în mod trunchiat, nu ştiu să vă spun la acest moment, o să se facă verificări. O să fie efectuate probabil controale, să se facă verificări, noi am cerut să se facă verificări la Inspecţia judiciară pentru că reputaţia noastră este pusă în joc." 

Un argument în favoarea ideii că ar fi vorba de o manipualre, susţine Onea, sunt şi pasajele în care ar apărtea  procururorul Mircea Negulescu "Portocală".

"Se fac referiri la colegul Negulescu. El nu are nicio legătură, nu a lucrat în dosar. Discuţiile, dacă sunt autentice, nu sunt din perioada în care lucre la DNA Ploieşti".  

Şeful DNA Ploieşti a vorbit şi despre presupusele discuţii cu Vlad Cosma. "Nu am vorbit niciodată cu Vlad Cosma în afara sediului instituţiei, nu am vorbit nici cu el, nici cu sora sa Andreea Cosma, nici prin telefon, nici pe whatsapp". 

Surse: Vlad Cosma ar fi plecat din ţară. Marţi, chemat la DNA

Potrivit unor oficiali ai Parchetului General, plângerea a fost depusă vineri şi îi vizează pe procurorii Lucian Onea, Giluela Diaconu, Alfred Savu şi Mircea Negulescu (exclus recent din magistratură).

Lucian Onea a refuzat să spună dacă a stat de vorba cu procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, punctual pe acest scandal. 

Postul Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să "inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

Luni dimineaţă, Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

În urma acestei plângeri, luni a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL