Salariile au crescut cu 20% într-o singură lună în acest domeniu de activitate

Thursday, 07 May 2015, 11:15 Sursă: REALITATEA.NET

În luna martie 2015, în majoritatea activităților din sectorul economic, salariile medii nete au fost mai mari decât în februarie.Cele mai mari creşteri salariale s-au înregistrat în industria farma - cu 19,8%, iar cele mai mari scăderi în intermedierile financiare - scădere de 8,6%.

Salariul mediu net din economie a crescut în martie cu 98 lei până la valoarea de 1.829 lei. Creşterea de la o lună la alta a fost de 5,7%, iar de la un an la altul de 7,2%.

Cele mai mari creşteri de salarii

Produse farmaceutice: 19,8%

Produse din minerale nemetalice: 16%

Produse din cauciuc: 15,4%

Angajații cu cele mai mici salarii din România, biciuiți cu o nouă taxă

Impozitarea bacșișurilor, adoptată miercuri de Guvern prin ordonanță de Urgență, îi va lovi în primul rând pe angajații cu cele mai mici salarii din economie: salariații din hoteluri și restaurante. Acestora li se va lua 16% din banii primiți de la clienți.

Impozit bacșiș. Angajații din hoteluri și restaurante vor fi primii loviți de noua lege a impozitării bacșișului, chiar dacă legea vizează și alte categorii de salariați care încasează bacșiș. Acestora li se va lua 16% din banii primiți de la clienți.

Impozit bacșiș De mai bine de zece ani, salariul mediu net încasat de cei care lucrează în industria hotelieră și în localurile de tip restaurante, puburi, baruri sunt cele mai mici din România. Situația se repetă fără în raportările statistice ale INS lună de lună.

Impozit bacșiș În prezent, angajații din hoteluri și restaurante sunt singurii care au un salariu sub 1.000 de lei din toată economia. Potrivit buletinului salarial al INS valabil pentru luna februarie 2015, salariul mediu net din industrie este de 999 lei.

Asta în timp ce salariul mediu pe economie este de 1.731 lei (aproape dublu față de salariații din industria ospitalității), iar cei care lucrează în fabricarea în produselor din tutun câștigă 5.151 lei pe lună, de exemplu.

Impozit bacșiș Joburile din domeniul Horeca erau totuși atractive pentru că angajații își rotunjeau veniturile cu un bacșiș, care putea crește venitul lunar cu 25-50%. Ispita Finanțelor de a pune un nou jug pe angajații de la talpa economiei se bazează pe suma mare totală rămasă nefiscalizată în domeniul turismului.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL