Doi activişti #Rezist, plângere penală contra lui Sebastian Ghiţă

Tuesday, 12 March 2019, 19:24, Sursă: REALITATEA.NET

Doi activişti #Rezist au depus plângere penală contra lui Sebastina Ghiţă, după ce acesta a ameninţat că protestatarii anti-guvernamnetali ar putea fi bătuţi de reprezentanţi ai Partidului România Unită (PRU), partid din partea căruia Ghiţă ar dori să candideze la europarlamentare. 

Adaugă părerea ta

"Eu şi Radu Marian am decis să facem o plângere penală", a anunţat Cătălin Teniţă pe reţelele de socializare. 

"Ieri (luni - N.R.) acest infractor a amenințat cu bătaia protestatarii #Rezist care au fost în fața Ministerului de Justiție și a altor instituții publice. A promis că aduce el oameni de la PRU care îi vor alunga de pe străzi, prin bătaie, pe cei care militează pentru justiție. Noi am protestat (pașnic) la Minsterul de Justiție. Așa cum au făcut-o mii de cetățeni la protestul de acum vreo 10 zile (cel cu marșul). Așadar, amenințarea ne vizează direct", a explicat Teniță.

Activistul #rezist a lansat un mesaj către toţi cei care s-au simţit jigniţi sau ameninţaţi de declaraţiile lui Sebastian Ghiţă să depună, la rândul lor, plângeri penale, în nume propriu. Pe pagina sa de FB, Teniţă a oferit şi toate linkuri utile celor care vor să se alăture demersului. 

Luni seară, într-o intervenţie telefonică la postul pe care-l deţine, România TV, Sebastian Ghiţă i-a afirmat cu bătaia pe protestatarii #Rezist.

"Dacă le mai prindem pe străzi pe bandele #Rezist, cum i-am văzut la Ministerul Justiției, s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la Partidul România Unită, care să le dea niște șuturi în fund și să îi trimită acasă. Dacă poliția nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi. Că asta nu-i democrație", a declarat fostul parlamentar PSD. "Dacă Poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei (…) Ne asumăm. N-am știut și nu știm. Dar suntem atenți și cum îi vom prinde pe străzi bătând vreun ministru, distrugând instituții și sărind pe gardurile Parlamentului."
 
Şi Consiliul Naţional al Audiovizualului ar fi primit plângeri "de ordinul sutelor", după ce Ghiţă a lansat ameninţări fizice, fără să fie întrerupt de moderator, a declarat pentru HotNews.ro membrul CNA Dorina Rusu. Şi organizația ActiveWatch a făcut o sesizare.
 
Fostul deputat Sebastian Ghiță a fugit din ţară la sfârşitul lui 2016, imediat după ce a rămas fără imunitate parlamentară, în condiţiile în care era trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. 
 
În aprilie 2017, el a fost identificat şi reţinut la Belgrad. La începutul anului 2019, Curtea de Apel Ploiești a revocat arestarea preventivă în lipsă în ultimul dosar în care era dispusă măsura respectivă.