Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA: Deputatul Gabriel Vlase i-a promis sprijin lui Paltin Sturdza pentru punerea în posesie

Friday, 23 January 2015, 17:04 Sursă: REALITATEA.NET

Discuția a avut loc pe 6 august 2012, în cadrul unei întâlniri organizate la un hotel de deputatul Ioan Adam, prin intermediul deputatului de Brașov Constantin Niță.

"Deputatul Vlase Gabriel le oferă garanții celor doi inculpați (Adam și Sturdza — n.r.) că după data de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiția vor fi finalizate (făcând referire la decizia ce urma să se dea la contestația în anulare), va încerca să schimbe 'starea de spirit' a celor de care depinde punerea în posesie a hectarelor de pădure", se arată în rechizitoriu.

Din discuțiile purtate cu acea ocazie, dar și din denunțul formulat de Ioan Adam, anchetatorii au concluzionat că deputatul Gabriel Vlase trebuia să primească, în schimbul ajutorului său, o sumă de bani ce urma să fie virată prin intermediul unei societăți de topometrie.

Tot în scopul de a obține bunăvoința unor factori de decizie, Gheorghe Paltin Sturdza și Ioan Adam au făcut demersuri și pe lângă omul de afaceri brașovean Dan Bengescu, la rândul său inculpat în dosar.

"Bengescu Dan Costin i-a arătat lui Sturdza Paltin că își îndeplinise atribuțiile conferite de mandatul de reprezentare încheiat între cei doi și chiar le-a și depășit și avea influență asupra unor persoane cu funcții de conducere din cadrul Direcției Silvice Bacău, pentru a-i determina pe aceștia să nu mai continue procesele împotriva lui Sturdza Paltin. Totodată, Bengescu Dan îi dă de înțeles că a oferit sume de bani unor funcționari pentru ca aceștia să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu", se precizează în document.

Modul în care s-a implicat Bengescu reiese din înregistrarea unei discuții pe care a avut-o cu Gheorghe Paltin Sturdza.

Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu și Ioan Adam au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Potrivit DNA, fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor, iar deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (trei infracțiuni).

Mai multe pe Agerpres.

 

 

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL