Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA cere suspendarea falimentului Carpatica Asig. Care este motivul

Tuesday, 09 August 2016, 16:26 Sursă: REALITATEA.NET

SC CARPATICA ASIG SA a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru infracțiuni de cumpărare de influență și dare de mită, la data de 25 aprilie 2014, după finalizarea unei anchete complexe.

Cererea procurorilor adresată Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost formulată pentru următoarele motive:

Prin sentința penală nr. 44/F din 08.03.2016 a Curții de Apel București s-a dispus condamnarea inculpatei SC CARPATICA ASIG SA la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum și difuzarea hotărârii de condamnare în mass media.

Împotriva sentinței menționate, inculpata a declarat apel, cauza aflându-se în prezent pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În aceste condiții, la data de 27 iulie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) a decis, între altele:

- declanșarea procedurii de faliment și lichidarea Societății CARPATICA ASIG SA prin procedura obișnuită de insolvență;

- emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului Societății CARPATICA ASIG SA (urmând a fi sesizat judecătorul sindic din cadrul tribunalului competent).

Decizia nr. 1498/27.07.2016 a Autorității de Supraveghere Financiară a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 586/02.08.2016.

În cererea adresată Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorii arată că situația apărută în urma deciziei luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) creează riscul lichidării și radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât să aceasta nu mai poată fi trasă la răspundere penală. Prin urmare, consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL