Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA cere arestarea Elenei Udrea şi în dosarul Microsoft

Wednesday, 04 February 2015, 18:21 Sursă: REALITATEA.NET

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a cerut 500.000 de euro pentru a ajuta un om de afaceri vizat în dosarul Microsoft, anchetatorii arătând, totodată, că aceasta a încălcat condiţiile controlului judiciar, motiv pentru care se impune arestarea ei.

"În anul 2013,  pe fondul cercetărilor efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu derularea contractului de licenţiere Microsoft şi a măsurilor asigurătorii dispuse faţă de un om de afaceri vizat de anchetă, Udrea Elena Gabriela ar fi pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 - februarie 2014", arată DNA într-un comunicat, după ce a cerut la Camera Deputaţilor avizarea arestării Elenei Udrea.

Totodată, procurorii notează că, după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, pe 29 ianuarie, Elena Udrea a încălcat dispoziţiile legale ale acestei măsuri preventive, făcând afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, scrie MEDIAFAX.

Declaraţiile deputatului vizează fondul dosarului Microsoft, care este în curs de anchetare, motiv pentru care acestea pot influenţa declaraţiile fostului ei soţ, Dorin Cocoş, şi ale unui martor care nu a fost încă audiat, motivează procurorii.

"Faptul că numita Udrea Elena Gabriela a încălcat una dintre obligaţiile impuse ca urmare a dispunerii măsurii controlului judiciar, şi anume «să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, alţi participanţi la comiterea infracţiunii, martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale», denotă că se impune o măsură preventivă privativă de libertate", spun procurorii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL