Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

DN7A, alternativa la Defileul Jiului, blocat de o alunecare de teren

Monday, 05 May 2014, 16:45 Sursă: REALITATEA.NET

Alunecările de teren au afectat DN 7A, la ieşirea din localitatea Jieţ – judeţul Hunedoara către Obârşia Lotrului. Reprezentanţii IGPR  spun că prăbuşirea  nu a dus la ruperea îmbrăcăminţii asfaltic-bituminoase şi formarea unei gropi în carosabilul drumului, aici formându-se practic un gol sub îmbrăcămintea asfaltic bituminoasă, scrie  zhd.ro.

Echipă de specialişti au evaluat situaţia la faţa locului şi încearcă să stabilească condiţiile concrete în care circulaţia va putea fi reluată, dar nu se ştie dacă acest lucru va fi posibil.

"La prima verificare, am constatat că există o alunecare de teren pe sub drum, efectiv, pe sub placa de beton, destul de mare, cât am putut noi să vedem de la suprafaţă. În prima fază am luat măsura de a limita accesul traficului greu, urmând ca, în funcţie de analiza pe care o fac specialiştii de la Târgu Jiu, probabil o să  închidem drumul atât cât va fi nevoie”, a declarat  Ioan Tudor, şef de Secţie Drumurile Naţionale.

De precizat că DN 7A face legătura şi cu Transalpina şi este cea mai scurtă rută spre judeţele Gorj şi Vâlcea în această perioadă în care şi Defileul Jiului este închis din cauza lucrărilor de consolidare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL