Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Din 3 martie, orice bancomat îți va arăta un mesaj IMPORTANT. Citește-l cu atenție!

Tuesday, 27 January 2015, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

Listele cu comisioanele aplicate diferitelor operatiuni au fost actualizate la inceputul acestui an de majoritatea bancilor, scrie AvocatNet.ro.

Ordinul ANPC nr. 505/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 800 din 3 noiembrie 2014, reglementeaza informatiile pe care bancile le vor afisa prin intermediul bancomatelor. Noile dispozitii vor intra in vigoare pe 3 martie 2015.

Astfel, actul normativ stabileste ca bancile vor fi obligate sa informeze consumatorii asupra tuturor comisioanelor, tarifelor, spezelor si oricaror altor tipuri de costuri pe care trebuie sa le suporte clientul care efectueaza la ATM-uri operatiuni cu cardul de debit si credit.

Concret, din 3 martie 2015, bancile vor trebui sa afiseze pe ecranul bancomatelor toate informatiile legate de costurile fiecarei operatiuni efectuate, adica eliberare de numerar, transfer intre conturi, plata facturi sau oricare alt serviciu solicitat in mod expres de client prin intermediul ATM, inainte de momentul efectuarii acestuia.

In plus, clientul bancii va avea posibilitatea, daca tranzactia nu ii este oferita in mod gratuit, sa renunte la efectuarea acesteia, prin apasarea unui buton de anulare a respectivei operatiuni.

In ceea ce priveste modul de prezentare a informatiilor, acestea vor trebui indicate in mod vizibil si intr-o forma neechivoca, usor de citit.

Vezi aici care sunt toate comisioanele aplicate de bănci la interogarea de sold și retragerea de numerar de la bancomat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL