Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezvăluiri şocante de la Săpoca. Pintea: Un lung şir de ERORI UMANE. Tragedia putea fi evitată

Sunday, 18 August 2019, 19:27 Sursă: REALITATEA.NET

"S-a produs un lung şir de erori umane. Tragedia putea fi evitată", a spus Sorina Pintea. Totodată, ministrul a spus că pacientul care a atacat şi ucis a fost lăsat nesupravegheat, având obiecte contondente, respectiv stativul de perfuzii cu care a şi ucis, la îndemână.

Mai mult, din declaraţiile cadrelor medicale, bărbatul a fost pus în pat cu alt pacient, în condiţiile în care erau paturi libere, în pavilion.

"Sunt o serie de lucruri neexplicabile, nu s-au respectat prevederile din fişa postului", a mai spus ministrul.

"Atacatorul a fost dus la procuratură. Istoria cu sedarea e o poveste. În foaia de tratament, medicul a consemnat că trebuie să fie sedat. Separat, asistenta spune că a administrat tratamentul, dar în foaie nu apare consemnat. (...) Eu am văzut trecute numai vitamine", a mai spus Pintea.

"La internare, pacientul prezenta un uşor tremur. Ulterior, a făcut o criză convulsivă, lucru care a facut-o pe doctoriţa de gardă sa-l interneze într-un salon cu supraveghere. 14-15 ore, nu au fost probleme, a fost liniştit, cooperant, apoi s-a decis transferul lui pe o zonă nesupravegheată, fapt ce iar nu a fost consemnat în fişă", a mai spus ministrul.

"Au fost erori de tipul 'Las că merge şi aşa'", a mai spus Pintea.

Cazul Săpoca. Controverse privind numărul de angajați prezenți în momentul atacului


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL