Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O dezvăluire zguduie SUA: Trump a aprobat întâlnirea cu avocata rusă. Președintele neagă

Friday, 27 July 2018, 07:46 Sursă: REALITATEA.NET

Donald Trump a pretins întotdeauna că nu ştie nimic despre această reuniune, care s-a dovedit că a existat şi pentru care Donald Trump Jr. a fost audiat în faţa Congresului.

La 9 iunie 2016, Donald Trump Jr. şi Jared Kushner, ginerele preşedintelui, au avut o întrevedere în Trump Tower, la New York, cu o avocată rusă, Natalia Veselniţkaia, care credeau că este un emisar al guvernului rus capabil să furnizeze informaţii despre Hillary Clinton, adversara democrată a lui Donald Trump.

Potrivit familiei Trump, această întâlnire nu a avut niciun rezultat.

Michael Cohen, fost avocat şi om de încredere al lui Donald Trump, care în prezent a rupt relaţiile cu omul de afaceri republican, a dat asigurări că acesta era la curent cu întâlnirea respectivă chiar înainte să aibă loc, potrivit canalelor CNN şi NBC.

Potrivit acestor surse, Michael Cohen ar fi fost prezent când clientul său a fost informat despre oferta întâlnirii cu avocata rusă şi Donald Trump ar fi aprobat ţinerea întâlnirii.

Surse au declarat pentru CNN că Michael Cohen nu dispune în sprijinul declaraţiilor de dovezi cum ar fi înregistrări audio.

Trump a negat vineri că a ştiut în prealabil despre întâlnire. "Nu am ştiu NIMIC despre întâlnirea cu fiul meu, Don Jr.", a scris Trump pe Twitter, după ce CNN a relatat că fostul său avocat de lungă durată, Michael Cohen, a spus că Trump a ştiut de dinainte de întrevedere.

El l-a acuzat pe Cohen că "inventează poveşti" pentru a ieşi "dintr-o încurcătură fără legătură" cu acest caz.

Donald Jr. a oferit explicaţii în vara lui 2017 despre întrevedere, după ce presa a dezvăluit existenţa acesteia, scrie Agerpres.

"Femeia, după cum a spus public, nu era o responsabilă guvernamentală", a declarat Trump Jr. într-un comunicat, adăugând că, în cele din urmă, ea "nu avea informaţii de oferit".

Procurorul special Robert Mueller desfăşoară o anchetă pentru a stabili dacă a avut loc o posibilă înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în perioada alegerilor prezidenţiale din 2016.

Potrivit CNN şi NBC, care citează surse anonime, Michael Cohen ar fi dispus să repete declaraţiile în faţa lui procurorului Mueller.

Preşedintele american a negat întotdeauna că ar fi avut loc o înţelegere secretă între echipa sa de campanie şi responsabili ruşi şi a declarat constant că ancheta lui Mueller este o "vânătoare de vrăjitoare". Rusia a negat, de asemenea, orice activitate de acest fel.

Robert Mueller a pus sub acuzare 31 de persoane, printre care 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ale Rusiei, pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din SUA din noiembrie 2016.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL