Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Detalii despre naşterea celui de-al treilea bebeluş al prinţulului William şi a ducesei Catherine

Sunday, 08 April 2018, 10:20 Sursă: REALITATEA.NET

Rolul de soţie a prinţului William, viitor rege al Marii Britanii, a însemnat o enormă presiune pe umerii ducesei Kate, care, până în prezent, a născut doi copii, pe prinţul George, în vârstă de 4 ani, şi pe prinţesa Charlote, în vârstă de 2 ani.

În timpul celei de-a treia sarcini, Kate a părut că se metamorfozează, fiind mult mai activă şi mai relaxată.

Informaţia despre cea de-a treia sarcină a ducesei Kate a fost făcută publică pe 4 septembrie 2017, după ce aceasta, suferind de severe greţuri matinale, a fost nevoită să-şi anuleze participarea la un eveniment.

În octombrie, Palatul Kensington, reşedinţa sa oficială, a anunţat că cel de-al treilea copil al ducesei se va naşte în aprilie, în a doua jumătate a lunii.

De altfel, ducesa Kate a intrat în concediul prenatal pe 22 martie.

Obstetricianul regal şi-a amânat pensionarea

Alan Farthing, în vârstă de 54 de ani, a asistat-o pe Kate la naşterea prinţesei Charlotte, în 2016. Ginecologul regal, care voia să se pensioneze, a acceptat să amâne acest moment până după naşterea celui de-al treilea bebeluş regal. Profesor la Imperial College din Londra, acesta lucrează la Maternitatea Regina Charlotte şi la Spitalul St. Mary din capitala britanică. El este succesorul lui Marcus Setchell, care a asistat la naşterea prinţului George, în 2013.

O naştere în condiţii de securitate maximă

Pentru a garanta securitatea ducesei de Cambridge, totul este verificat. Aceasta a rezervat un apartament privat în aripa Lindo a Spitalului St Mary din Londra, unde s-au născut şi ceilalţi doi copii. Potrivit Business Insider, camera costă 5.215 lire sterline (5.940 de euro) pe noapte, pentru cazurile de naşteri naturale, aşa cum doreşte Kate, şi 7.680 pentru naşterile prin cezariană.

"Membrii echipei de securitate verifică regulat camera, care este apoi sigilată", a declarat o sursă.

Iar spitalul va fi informat despre sosirea ducesei, în vârstă de 36 de ani, cu doar cinci minute înainte, pentru ca vestea să nu se răspândească prea repede.

Persoanele prezente în sala de naşteri

Potrivit Vanity Fair, în sala de naşteri se vor afla prinţul William şi echipa ginecologului Alan Farthing, compusă din aproximativ 20 de asistente medicale şi doctori, moaşe, anestezist, specialişti neonatologi şi patri oficiali ai spitalului.

Potrivit tradiţiei, regina Elizabeth, bunica bebeluşului, va fi prima informată de naşterea acestuia. Informarea se va face prin telefon, dar înainte se făcea prin intermediul unui bilet scris de mână. Secretarul personal al cuplului va informa premierul britanic, Theresa May.

Potrivit Harper's Bazaar, Carole Middleton - mama ducesei Kate - va avea grijă de ceilalţi doi copii pe perioada în care părinţii vor sta în spital. Ea va fi ajutată de Maria Borrallo, bona lui George şi a lui Charlotte, şi de o cameristă.

"În funcţie de starea sa de sănătate, Kate se va întoarce acasă în aceeaşi zi sau în ziua următoare", potrivit unor surse.

După naştere, ducesa de Cambridge se va reface în apartamentul săi din palatul Kensington.

 

Anunţul oficial

Biroul de presă al prinţului William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după tatăl său, prinţul moştenitor Charles, va face anunţul oficial privind naşterea celui de-al treilea bebeluş regal. Acesta va fi al cincilea în ordinea de succesiune la tron. În acest anunţ oficial vor fi menţionate sexul, greutatea la naştere şi ora la care a venit pe lume copilul. Informaţiile vor fi difuzate şi pe canalele de social media oficiale, Twitter şi Instagram.

Site-ul de pariuri britanic William Hill a anunţat câteva nume posibile a fi alese, precum Mary, Alice, Elizabeth, Alexandra şi Victoria, pentru o viitoare prinţesă, sau Albert, James, Henry, Frederick şi Arthur, dacă va fi băiat.

Potrivit Mediafax, numele bebeluşului ar putea fi făcut public în maximum două zile de la naştere. Ducesa Catherine de Cambridge şi prinţul William s-au căsătorit în aprilie 2011.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL