Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire extraordinară,în podul uneia din cele mai vechi case din Braşov. E acolo de sute de ani!

Friday, 26 August 2016, 17:29 Sursă: REALITATEA.NET

Pistolul cu toc de piele a fost descoperit din întâmplare, la peste 48 de ani de la înființarea Muzeului, de către un muncitor care efectua operațiunea de deratizare.

Revolverul Saint Etienne, model 1892, este cunoscut și ca Revolver Lebel sau Saint Etienne 8mm, fiind folosit de poliția franceză până prin 1960, conform Wikipedia.

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI TOATE OFERTELE AICI!!!„Pistolul a fost produs în Franța în 1892, atunci a început producția de serie a acestui tip de pistol. El a intrat în dotarea Armatei Române după anul 1896. Din cunoștințele noastre, mai mulți membri ai familiei Mureșenilor au fost ofițeri, fie în armata austro-ungară, fie în Armata Română, deci este posibil ca unul dintre ei să fi ascuns această armă pentru situații neprevăzute”, a declarat dr. Valer Rus, managerul instituției muzeale, conform mytex.ro.

Arma a fost predată polițiștilor. „Din punct de vedere legal, aceasta se supune legii regimului armelor și munițiilor. Va fi un dosar de anchetă care se va finaliza, bineînțeles cu neînceperea urmăririi penale, după care procurorul de caz va decide în custodia cui va rămâne. Noi suntem convinși că va rămâne în custodia Muzeului”, a mai spus managerul.

„Este vorba despre o descoperire extraordinară. După operaţiunile de curăţare, restaurare şi conservare, vom putea avea și da mai multe informaţii despre această piesă”, a încheiat el.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL