Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deputatul Mihai Valentin Popa, acuzat de șantaj, a fost achitat

Monday, 09 November 2020, 16:33 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Irina Chirtoc

Fostul deputat PSD a fost trimis în judecată pentru că ar fi intervenit pe lângă un primar și managerul unui spital să nu revoce o angajată, protejată a sa, dintr-o funcție de conducere în unitatea medicală. 
Acuzația DNA vizează perioada 2017, când Popa era Președintele Organizaţiei Făgăraş a PSD şi secretar executiv al Organizaţiei PSD Braşov. 

Potrivit DNA, primarul unui municipiu din judeţul Braşov a anunţat posibilitatea revocării din funcţie a persoanei respective în urma unor nereguli constatate de Curtea de Conturi şi a refuzului acesteia de a-şi îndeplini sarcinile dispuse de managerul spitalului. Potrivit procurorilor, Popa i-ar fi cerut imperativ edilului, în mai multe împrejurări, în mod direct, dar şi prin intermediari, să o menţină în funcţie pe protejata sa, susținând că revocarea acesteia i-ar afecta imaginea de lider influent care îşi protejează oamenii apropiaţi şi controlează deciziile autorităţilor în raza sa.

După ce primarul l-a refuzat, social-democratul l-ar fi sunat pe managerul spitalului de pe numărul de telefon al unui coleg și l-a amenințat, cerându-i să revină asupra deciziei de a o înlocui pe protejata sa din funcţie. În caz contrar, deputatul i-ar fi spus acestuia că îl va demite și că toate proiectele sale vor fi blocate în Consiliul Local pe care, în calitate de lider al organizaţiei locale de partid, îl controlează.

DNA mai spunea că, în septembrie 2017, la cererea primarului unei comune, coleg de partid cu Popa, acesta şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea asupra unei persoane din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov pentru ca reprezentanții şcolii din acea comună să fie scutiţi de sancţiuni, deşi nu luaseră măsurile impuse de inspectorii DSP.

Un control efectuat anterior la acea şcoală constatase nereguli grave, respectiv lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, spaţiu necorespunzător pentru programul ”Laptele şi cornul”, spaţiu necorespunzător de desfăşurare a cursurilor pentru grupa mică de grădiniţă, iar pentru remedierea neregulilor constatate se stabiliseră termene stricte de care depindea inclusiv obţinerea unei noi autorizaţii sanitare, amintește Agerpres.

Mihai Valentin Popa va candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea Pro România.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL