Decizie crucială în justiție pentru Sebastian Ghiță. "Totul de la zero"

Wednesday, 06 November 2019, 08:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Soarta procesului în care este vizat Sebastian Ghiță a fost decisă astăzi de Instanța Supremă. Magistrații urmau să anunțe dacă judecata va fi reluată de la zero sau procesul va fi suspendat, după decizia CCR pe tema completurilor de trei judecători.

Sebastian Ghiță este acuzat de procurorii DNA de dare de mită. În primă instanță, fostul parlamentar a fost achitat.

Instanța Supremă a decis să nu sesizeze Curtea de Jutiție a UE, astfel încât achitarea în primă instanță se anulează și procesul de reia de la zero, informează Realitatea Plus.

Totul a pornit de la decizia luată de la CCR privind completurile de 3 judecători de la Curtea Supremă. Conform acestei decizii, completurile trebuie să fie specializate, iar toate aceste procese trebuie reluate de la zero.

Pentru a evita acest lucru, în unele procese judecătorii de la ICCJ au decis sesizarea CJUE, pentru ca magistrații europeni să spună dacă decizia CCR trebuie aplicată. S-a întâmplat asta în dosarul lui Darius Vâlcov, în care fostul consilier al ex-premierului Dăncilă fusese condamnat la 8 ani cu executare la instanța de fond.

Aceeași cerere fost pusă în discuție și în procesul lui Sebastian Ghiță, iar judecătorii au respins astăzi sesizarea CJUE.

Fostul parlamentar este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploiești, Iulian Bădescu, în schimbul susținerii financiare a unui club sportiv. Avocații lui Ghiță au obiectat și au cerut reluarea procesului de la zero, iar decizia de azi de la Curtea Supremă a făcut lumină în caz.

Rămâne de văzut dacă este o veste bună sau nu pentru Sebastian Ghiță.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ