Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia BCE așteptată de toți cei cu credite în euro

Thursday, 22 October 2015, 15:32 Sursă: REALITATEA.NET

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să lase nemodificată dobânda de politică monetară în zona euro la nivelul minim record de 0,05%, nivel la care staționează din luna septembrie 2014, transmite Agerpres.

Analiștii se așteaptă, se asemenea, la noi indicii privind extinderea "programului de relaxare cantitativă", decizie care va afecta cotația monedei europene în raport cu celelalte valute.

De asemenea, BCE a decis, joi, să mențină nemodificată și dobânda la facilitatea de creditare marginală, la 0,30%, precum și dobânda la depozite, la minus 0,20%.

Atenția analiștilor, care se așteptau ca BCE să nu modifice costul creditului în zona euro, se îndreaptă acum spre conferința de presă a președintelui BCE, Mario Draghi, programată să înceapă la ora 15,30, ora României.

Conferința de presă a BCE va avea loc joi în orașul La Valetta (Malta). În mod tradițional, de două ori pe an BCE organizează reuniunile de politică monetară în capitala unei țări membre a uniunii monetare și nu la sediul de la Frankfurt al instituției.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL