De ce a renunțat BCR să scape de creditele neperformante de 2,7 miliarde euro

Thursday, 10 September 2015, 16:53 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Banca Comercială Română (BCR) intenționa să vândă un pachet de credite neperformante în valoare de 2,7 miliarde euro, însă prețul prea mic primit a făcut banca deținută de Erste să se răzgândească.

BCR, cea mai mare bancă din România, a renunţat la vânzarea unor credite neperformante în valoare de circa 2,7 miliarde de euro, din cauza ofertelor prea scăzute, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Anul trecut BCR a vândut un pachet similar de cedite pentru aproximativ jumătate de miliard de euro, oficialii Erste au sperat într-o tranzacție similara și în acest an.

Blackstone Group şi Lone Star Funds erau singurii ofertanţi rămaşi pentru portofoliul scot la vânzare de BCR, numit Proiectul Neptun, care constă în credite ale unor companii şi credite imobiliare, au arătat sursele.

Una dintre persoane a precizat că ofertele pentru acest portofoliu au fost prea scăzute, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al BCR, Ionuţ Stanimir, a refuzat să comenteze, ca şi purtătorii de cuvânt care reprezintă Lone Star şi Blackstone.

Un purtător de cuvânt al Erste Group Bank, proprietarul BCR, a refuzat la rândul său să comenteze.

Directorul de risc al Erste, Andreas Gottschling, a declarat în august că grupul austriac va lua în considerare doar oferte cu o reducere "foarte modestă" faţă de valoarea contabilă a creditelor neperformante, atunci când le va scoate la vânzare.

BCR, cea mai mare bancă din România, a înregistrat în primul semestru un profit net de 603,4 milioane lei (135,7 mil. euro), de la pierderi de 276 milioane lei în intervalul similar din 2014, după ce costurile cu provizioanele s-au redus de la 1,3 miliarde lei la 26,2 milioane lei, pe fondul curăţării portofoliului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE