Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, pact de "coabitare". Antena 3 și România TV au căzut la pace

Wednesday, 22 January 2014, 14:17 Sursă: REALITATEA.NET

Dar vremurile în care Antena 3 vorbea despre „cum l-a îmbogățit statul pe Sebastian Ghiță", iar România TV despre cum „își turna Voiculescu rudele la Securitate" au apus. Voiculescu s-a îndepărtat de liberali și a sărit din nou în barca PSD, astfel că Victor Ponta are acum două importante guri de foc la dispoziție: Antena 3 și România TV, scrie reportervirtual.ro.

Apelul premierului Ponta „la pace" între cele două trusturi de presă a fost urmat, potrivit unor surse din coaliție, de discuții intense și întâlniri care au dus la încheierea unui „pact de coabitare" între Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, nesemnat – precum cel dintre Ponta și Băsescu – dar tacit.

Sfaturile strategilor lui Victor Ponta - Dan Sultănescu, consilier (care lucrează și pentru Sebastian Ghiță), Bogdan Teodorescu, „creierul din umbră” al USL și Anca Alexandrescu, șefa Comunicării de la Palatul Victoria – au contribuit la pacea dintre cele două tabere. Aceștia au sesizat faptul că o continuare a războiului dintre Antena 3, mai apropiată de PNL anul trecut, și România TV, apropiată de PSD, va șubrezi USL.

O primă consecință a „pactului de coabitare”: Sebastian Ghiță a încetat să mai facă oferte de transfer oamenilor de la Antena 3.

O a doua consecință: au încetat imediat atacurile reciproce între cele două televiziuni, precum și cele din „Jurnalul Național" la adresa lui Sebastian Ghiță.

O a treia consecință: coordonarea celor două televiziuni în campania anti-Băsescu, așa cum s-a întâmplat în Scandalul Nana – Ferma Președintelui și Scandalul Băsescu – Gazprom, când subiectele au fost lansate și, apoi, impuse pe agenda publică prin întrebări lansate de reprezentanții celor două televiziuni la conferințele de la Palatul Victoria.

O a patra consecință: posturile A3 și RTV se susțin reciproc în cazul unor scandaluri publice. Înțelegerea a fost vizibilă atunci când Protestul semnat de peste 400 de jurnaliști față de derapajele Antenei 3 nu a fost semnat de niciun jurnalist de la România TV. Găsiți pe lista semnatarilor, nume din toate marile grupurile de presă românești, inclusiv Pro TV, TVR, Realitatea TV, Digi 24 și mulți alții, însă niciunul din Grupul Intact – oarecum logic – dar și niciunul dintre jurnaliștii care lucrează pentru Sebastian Ghiță.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL