Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț ȘOC de la BNR. Francul elvețian a sărit de 4,5 lei! EURO, în creștere

Wednesday, 21 January 2015, 13:04 Sursă: REALITATEA.NET

CURS BNR. BNR a cotat miercuri francul elvețian la valoarea de 4,5054 lei. Moneda euro a trecut de pragul de 4,51 lei, ajungând la 4,5110 lei.

CURS BNR. Leul s-a depreciat puternic și în raport cu dolarul american. Dolarul a atins un nou MAXIM ISTORIC, acesta fiind cotat azi de BNR la valoarea de 3,8989 lei.

Ce este insolvența persoanelor fizice. Cum îți "îngheți" datoriile și scapi de executarea silită

CURS BNR. Francul elveţian se oprește din ascensiunea pe piața valutară și face un pas înapoi. BNR a anunțat marți un curs de 4,4354 lei, în scădere față de maximul istoric atins luni, de 4,4716 lei.

CURS BNR. În timp cer francul elveţian se depreciază ușor în raport cu leul, moneda europeană crește ușor. Euro este cotat marți de BNR la valoarea de 4,5037 lei, de la 4,5018 cât era cursul de luni.

CURS BNR. Dolarul american s-a depreciat la cursul BNR, fiind cotat marți la 3,8780 lei, față de 3,8815 lei de ieri.

CURS BNR. Francul elveţian a deschis marţi aproape la egalitate cu euro, nivel la care s-a stabilizat începând din a doua parte a zilei de joi, în timp ce leul s-a menţinut în raport cu euro uşor peste pragul de 4,5 lei/euro.

Românul care s-a împrumutat de la bancă 1,4 milioane franci

CURS BNR. În jurul orei 10:00, euro era cotat în piaţa interbancară locală la 4,5040 - 4,5050 lei, faţă de 4,5033 lei în tranzacţiile de pe finalul şedinţei de luni.

CURS BNR. Pe pieţele externe, francul elveţian era cotat la aceeaşi oră la 1,0175 franci/euro, după ce spre sfârşitul zilei de luni schimburile se perfectau la 1,0102 franci/euro.

CURS BNR. "Pe cursul euro/leu nu s-a întâmplat nimic. Zona a deschis depreciată de aseară, iar în această dimineaţă au început să recupereze. Noi nu ne-am mişcat. Este posibil ca jucătorii de afară să nu se uite foarte mult pe leu, în timp ce pe zlot şi forint este un pic de agitaţie. Euro şi-a mai revenit un pic pe pieţele externe în comparaţie cu francul şi se tranzacţionează uşor sub pragul de 1,02 franci/euro", a declarat pentru Mediafax dealerul unei bănci.

CURS BNR. Volumele din piaţa locală s-au situat la un nivel foarte redus, cu numai două tranzacţii în prima oră, la fel ca în deschiderea şedinţei de luni. Cele două schimburi dintre bănci au avut loc la cotaţiile de 4,5040 lei/euro şi 4,5050 lei/euro.

CURS BNR. Francul elvețian s-a apreciat din nou în raport cu leul la cursul BNR de luni, 19 ianuarie. Banca Națională a anunțat un curs de 4,4716 lei pentru un franc, față de 4,4228 lei cât era vineri.

CURS BNR. Leul s-a apreciat, în schimb, în raport cu moneda europeană - un euro este cotat luni cu 4,5018 lei, față de 4,5095 lei de vineri. Și dolarul și-a temperat evoluția, cursul scăzând ușor până la valoarea de 3,8815 lei.

CURS BNR. Francul elveţian a ajuns la o cotaţie de 4,52 lei pe piaţa interbancară, în jurul orei 8, depăşind euro care era cotat la 4,5 lei.

CURS BNR. Cursul de schimb a deschis şedinţa de luni cu leul stabil faţă de euro în piaţa interbancară, aproape de 4,51 lei/euro, dar cu o activitate foarte redusă în piaţa interbancară locală, în timp ce pe pieţele externe euro era cotat la egalitate faţă de franc, similar cu sfârşitul zilei de vineri.

CURS BNR. În jurul orei 10:00, euro era cotat în piaţa interbancară locală la 4,5040 - 4,5070 lei, faţă de 4,5080 lei în tranzacţiile perfectate pe finalul şedinţei de vineri, potrivit Mediafax.

CURS BNR. La aceeaşi oră, un euro era cotat la 1,0016 franci pe pieţele externe, la acelaşi nivel la care se afla şi pe finalul ultimei şedinţe de săptămâna trecută. Euro a pierdut din nou teren în raport cu francul pe pieţele externe pe timpul nopţii, când au fost mai activi jucătorii din Asia, fiind cotat în acest interval şi la 0,988 euro/franc.

CURS BNR. Moneda europeană a revenit la egalitate cu francul şi chiar a trecut uşor peste acesta odată cu mutarea activităţii de tranzacţionare în Europa.

CURS BNR. "Avem un început foarte liniştit de săptămână. În raport cu francul elveţian, euro a venit a venit de sub pragul de 1 euro/ franc, după ce pe timpul nopţii a fost dus sub acest nivel pe piaţa asiatică. Pentru ziua de luni nu sunt aşteptate ştiri importante din perspectiva impactului pe euro. Statele Unite sunt închise şi când nu operează piaţa americană nu se întâmplă nimic. Ar putea fi ceva mişcare pe est-europene, dar nu vor fi mulţi jucători de afară. Dacă lipseşte SUA, Londra este foarte puţin activă. Totuşi, din cauza situaţiei francului elveţian ar putea ieşi în regiune unii oficiali cu declaraţii cu impact în piaţă", a declarat pentru Mediafax dealerul unei bănci.

Volumele din piaţa locală au fost extrem de reduse în prima oră, cu doar două tranzacţii, la 4,5050 lei/euro, respectiv 4,5070 lei/euro.

În regiune, forintul şi zlotul înregistrau o depreciere de 0,4% în deschiderea pieţei. Piaţa bancară din SUA este închisă luni pentru o sărbătoare naţională.

BNR a anunţat vineri un nou curs record, după cel de joi, pentru francul elveţian, la 4,4228 lei/franc.

Francul s-a apreciat joi foarte repede după anunţul Băncii Eleveţiei că renunţă la plafonul de 1,2 franci/euro, cu până la 41%, la 85,17 centime/euro, cel mai mult de la debutul euro în 1999. Nivelul record de 85,17 centime pentru un euro atins de franc implica la momentul respectiv o paritate de 5,28 lei pentru moneda elveţiană, calculată prin intermediul cotaţiilor euro/franc şi euro/leu.

Plafonul de 1,2 franci/euro a fost introdus de Banca Elveţiei în 2011, când francul era cotat foarte aproape de paritate faţă de euro, la fel ca în prezent.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL