Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum va arăta piaţa imobiliară în 2015

Wednesday, 04 February 2015, 14:04 Sursă: Mediafax

"Şi în România s-a putut observa în 2014 o creştere a apetitului investitorilor pentru sectorul imobiliar, pe parcursul anului înregistrându-se o serie de tranzacţii cu proprietăţi - atât pe segmentul de birouri, cât şi pe cel comercial. Ne aşteptăm să asistăm şi în 2015 la o serie de investiţii semnificative în acest sector, dar şi la o reluare mai susţinută a construcţiilor noi, îndeosebi în oraşe mai dinamice economic precum Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca", a declarat într-un comunicat Francesca Postolache, Partener, Servicii de Audit, Liderul echipei de servicii pentru sectorul imobiliar, PwC România.

Potrivit unui raport elaborat de PwC şi Urban Land Institute, concurenţa acerbă pentru activele de clasă A pe principalele pieţe imobiliare ale Europei îi determină pe investitori să îşi mute atenţia spre pieţele în redresare şi activele de clasă secundară,

Raportul indică o creştere a oportunităţilor de investiţii imobiliare în multe oraşe afectate de ultima recesiune şi care au avut parte de urcări bruşte în top, cum ar fi Madrid (în urcare cu 16 poziţii), Atena (23 de poziţii), Birmingham (14 poziţii), Amsterdam (17 locuri) şi Lisabona (17 poziţii).

Primele cinci pieţe imobiliare europene ale anului pot fi, în ordine, Berlin, Dublin, Madrid, Hamburg şi Atena.

În România, valoarea tranzacţiilor imobiliare a crescut anul trecut la 1,2 miliarde de euro, de la 300 milioane de euro în 2013. Conform DTZ Echinox, 45% din total reprezintă achiziţii de proiecte de retail, 30% de birouri, segmentul industrial a atras 15% din tranzacţii, iar achiziţiile de terenuri 10%. Compania estimează că avansul pieţei de investiţii va continua pe o perioadă de câţiva ani.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL