Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CULISELE STATULUI PARALEL | Iacob, despre implicarea lui Ponta în execuția postului Realitatea: ”A folosit instituția publică să facă reglări de conturi”

Monday, 05 October 2020, 16:42 Sursă: Realitatea.NET

Întrebat ce legătură are Sebastian Ghiță cu discuțiile legate de execuția publică a postului Realitatea și a altor trusturi media, Dorin Iacob, invitat permanent în emisiunea Culisele Statului Paralel, spune că implicarea sa se datora încercării de eliminare a concurenței.

”Domnul Sebastian Ghiță este unul dintre investitorii unui trust media, era un jucător în România în jocul de putere a ceea ce numim noi stat paralel și încerca, cu ajutorul prietenilor sus puși, să își rezolve probleme personale”, a declarat Dorin Iacob, la Realitatea PLUS.

”Acești domni ajunși să administreze o instituție a statului, în momentul în care se instituie într-un grup, folosesc instituția să facă reglări de conturi. Ieșim în zona statului paralel și nu în zona statului de drept care își face datoria. Există pârghii și decizii la nivel de guvern în care, la un moment dat, se pot găsi soluții legale ca societatea să revină în piață, dacă trece prin dificultăți. Nu vin în apărarea nimăni, dar metehnele sunt vechi, eu le-am întâlnit și înainte de 2008”, a mai spus Dorin Iacob.

Referitor la tăcere lui Victor Ponta în legătură cu dezvăluirile de la Realitatea PLUS, Dorin Iacob a spus: ”E stategia lui dacă vrea să iasă. Momentul pe care îl parcuge e clar un moment dificil. Poziția de fost prim-ministru și politician de vârf l-ar obliga, pentru credibilitatea domniei sale, să vină să clarifice aceste acuze și să le gestioneze printr-o comunicare publică”, a mai declarat Iacob.

Cu privire la faptul că Victor Ponta a scutit clubul Dinamo de plata a 24 de milioane de dolari la stat, pe vremea când acționar majoritar al clubului sportiv era Ionuț Negoiță, fratele edilului de la Sectorul 3, Robert Negoiță, dezvăluiri făcute de Dumitru Dragomir, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, Dorin Iacob a spus: ”Undeva vine premierul României cu prietenii și vii să ștergi o datorie, și, pe de altă parte, vii să dai în cap cu datoria unui trust de presă. De ce? Pentru că nu stăm bine pe lege. Acest lucru dacă s-a făcut în baza unui proiect de reorganizare e în regulă. Problema e dubla măsură. Anaf-ul trebuia să facă ceea ce spune legea”.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL