Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Culisele statului paralel | Dezvăluiri incendiare despre implicarea lui Victor Ponta în dosarul Lukoil. Ce spun Cristian Rizea și Mircea Negulescu

Sunday, 22 November 2020, 21:19 Sursă: Realitatea PLUS

 

Cristian Rizea (C.R.): Vasile Blaga e conectat si el in relatie foarte buna cu Gabriel Comănescu, un om al sistemului, cel care detine hotelul VEGA in Mamaia.

Anca Alexandrescu (A.A:): Și cel care tocmai si-a pus primarul la Constanța acuma...

C.R:: Ați văzut, ați văzut... Că ițele duc și la liberali. Dl primar acesta, fost amiral sau ce , care a câștigat, este omul lui de casă.

A.A.: Știi ca organizatia PNL Constanța nu l-a vrut pe domnul respectiv candidat. 

C.R.: Știu, știu...Dar dl Comanescu si-a realizat visul de a conduce judetul, orasul Constanța, municipiul Constanța, ăsta era un vis mai mare de-al lui. O sa va povestesc ce intalnire i-am organizat lui... O să vă devoalez un trafic de influență facut in favoarea lui Gabriel Comănescu de mine, ca Victor Ponta să-l primească pe președintele Lukoil din Rusia, la Guvern, da.

Pai credeti ca eu plecam degeaba? Avea un interes cu mine, de ce credeti ca mă lua Gabi Comanescu peste tot cu le, ca ii placea cu mine? Nu.

Apropo, lucrurile se leaga, Ghita, taxe, evaziune fiscala, Ploiesti..

A.A.: A fost un moment, apropo de Lukoil , cand Victor Ponta a iesit public si a aparat atunci, va aduceti aminte, s-a pus sechestru pe bunurile Lukoil. Iar Victor Ponta a avut o interventie publica atunci in favoarea Lukoil spunând ca doreste sa salveze locurile de munca ale angajatilor de la Lukoil.

C.R.: În spate era alta combinatie pe care eu o pregatisem, si o pusesem…, adica am aranjat acea intalnire…, ce sa mai discutam…, nu e nici o problemă… Nici Bănicioiu nu e strain, pentru ca Bănicioiu era mereu in siajul meu, era mult mai…. eu aveam o relatie cu Victor Ponta, dar Bănicioiu o are asa… sunt ca fratii. Si atunci il bagam de multe ori pe Bănicioiu cu mine pentru ca stia ca daca intra cu mine intr-o combinatie are de castigat bani, nu intra degeaba.

A.A.: Adica, pentru toate lucrurile astea pe care le faceati voi, luati ca si recompense niste sume de bani, da?

C.R.: Normal, normal, si o sa spun, o sa arat cu cat am fost platit de Gabi Comanescu intr-un cont  al unei firme offshore si de unde i-am dat bani si lui Bănicioiu.

A.A.: Ai dovada ca firma a fost?

C.R.: Păi am dovada ca firma a fost a mea, offshore-ul era al meu, lucru care poate fi verificabil. Normal, nu apare cu actionar la vedere. Aveam o persoana interpusa, nu eram eu, era o persoana interpusa.

Mircea Negulescu (M.N.): Sa va povestesc ceva! Că la un moment dat dl Florea spunea despre vizita dl procuror Marius Iacob la SRI Prahova. Eu spun ca nu a fost dl Marius Iacob, poate ca eu cunosc alta intalnire. Cand eu am intrat in perchezitie in Lukoil si dupa ce am pus sechestru asigurător pe toate bunurile mobile si imobile si pe conturile bancare ale societății comerciale, a venit dl Tudose, la mine in birou, sper sa recunoasca.

A.A.: Dl Liviu Tudose, ca sa fie clar, procurorul Liviu Tudose.

M.N.: Da, da, da , procurorul general Liviu Tudose.

A.A.: Cel care a fost chemat de Ponta să fie promovat.

M.N.: Și mi-a spus ca conducerea Parchet General, in speta dl procuror Nitu era procuror general , trimite un sef de la sectia de Urmarire Penala si Criminalistica , era sef adjunct, imi scapa numele lui. 
Și ca pentru protecttia noastra , eu n-am inteles de ce, si chiar l-am intrebat de ce nu ne vedem la Parchet, la sediul parchetului. Ca ne intalnim un Parchet general cu un Parceht de Curte de Apel , nu ne intalnim niste hoti pe strada. Si ca nu, ca vor sa se vada la SRI. Si am avut acesta intalnire la SRI in birou la domnul...

A.A.: Dl Tudose va era sef ierarhic superior?

M.N.: Era procurorul general, era seful meu.

A.A.: Si v-a cerut sa mergeti la SRI sa discutati cu reprezentantul de la Bucuresti.

M.N.: Am mers impreuna cu el si cu încă doi ofiteri. 

A.A.: Si ce v-a spus dl trimis de la București de dl Tiberiu Nitu?

M.N.: Domnul de la Bucuresti avea o statie, banuiesc ca era in direct cu dl Nitu, care era pe partea cealalata si asculta ce discutam noi , si mi-a solicitat sa ii pun la dispozitie acte referitoare la perchezitie.

A.A.: La dosarul Lukoil.

M.N.: La perchezitii si referitor la sechestru,  ca pe cei de acolo ii durea foarte tare sechestrul mai mult  decat perchezitia in sine , sa-i pun la dispozitie acte, inducandu-mi ideea ca ceea ce am facut eu aduc atingere securitatii nationale. Și i-am spus dl procuror acolo, si ma auzea si dl Nitu Tiberiu, fostul procuror general al României, i-am spus ca sa ia ei dosarul sa il lucreze, pentru ca oricum sunt mult mai competenti și, fiind în București, au alta posibilitate sa se informeze si sa instrumenteze cauza, sau sa ma lase in pace ca nu le dau nimic. Si nu le-am dat nimic.

 A.A.: La vremea aceea era prim ministru Victor Ponta .

M.N.: Da, cel care a iesit public. 

A.A.: A si iesit public si a cerut procurorilor sa ridice sechestrul de pe Lukoil pentru ca nu pleaca nimeni cu rafinaria din tara. Asta a fost declaratia lui. Dvs mi-ati spus inainte sa incepem emisiunea ca intre dl Nitu si dl Ponta a fost o discutie pe aceasta tema si chiar au fost colegi.

M.N.: Da, sunt ,si dl Florea poate sa…

Daniel Florea (D.F.): Nu stiu eu cat sunt de colegi. E vorba de dl Nitu, dl Ponta si dl Cazanciuc.

A.A:: Si relatia de prietenie a ajutat atunci Lukoil? Adica ce?

M.N.: Cum credeti dvs ca dl Nitu, asa din …

A.A.:  Dar ce isi dorea dl Ponta sa obtina prin intermediul dl Nitu si a personajului trimis de la București sa discute cu dvs in sediul SRI?

M.N.: Voiau sa imi induca mie o stare de temere, si eu pe fondul starii de temere sa fac altceva decat am facut.

A.A.: Daca ati fi refuzat să vă duceti la sediul SRI, ce vi s-ar fi intamplat?

M.N.: Nu dadea bine asa intre colegi.

A.A.: Va temeati ca vor exista consecinte?

M.N.: Nu ma temeam… eu...

A.A.: Că nu respectati cerintele?

M.N.: Va dati seama ca eu puteam sa ies public exact in momentul ala?

D.F.: O greseala ca nu s-a facut. Mai bine am procedat eu ca am ajuns in spatiul public.

M.N.: Nu am iesșt pentru ca pe mine ma intereseau mai putin jocurile politice, pe mine ma interesa sa imi fac dosarele si să îmi văd de drumul meu. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL