Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cu cât se vor ieftini benzina și motorina de la 1 ianuarie

Thursday, 08 December 2016, 10:16 Sursă: REALITATEA.NET

În aceste condiții, benzina și motorina ar urma să se ieftinească cu aproximativ 50 de bani pe litru (aproximativ 11 eurocenți), deci cu aproximativ 10%.

Ieftinirile se vor produce în contextul în care preţul petrolului tinde să crească, urmare a deciziei OPEC de a limita producţia. Cele două tendințe contrare se vor anula probabil reciproc, deci e posibil ca prețurile la pompă să stagneze.

În plus, autorităţile au anunțat că intenţionează să înlocuiască timbrul de mediu cu o taxă pe consumul de combustibil, care să fie de aproximativ 2 lei pe fiecare plin, la care să se adauge o impozitare diferenţiată a maşinilor în funcţie de norma de poluare a motorului.

Reducerea accizei ar însemna aşadar un minus de 70 de euro la 1.000 de litri. În cazul benzinei, acciza s-ar mai apropia de nivelul minim, ajungând la 391 de euro pe litru. Taxa ar rămâne peste nivelul celei practicate în Bulgaria sau Ungaria, dar ar coborî uşor sub nivelul celei din Polonia, potrivit economica.net. În cazul motorinei, de departe cel mai consumat carburant din România, după reducerea de 70 de euro, acciza ar ajunge la 359 de euro, deci peste nivelul celorlalte state.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL