Cozmin Guşă: Ponta îşi protejează pielea, Ghitza TV îl atacă în stil neosovietic pe Rareş Bogdan

Saturday, 14 March 2015, 18:11 Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Guşă scrie sinteza săptămânală pentru VoxPublica atacînd toate subiectele incomode ale momentului, de la scandalul România TV şi atacurile la Rareş Bogdan, pînă la tensiunile din PSD şi neîncrederea în "generalul" Ponta.

Adaugă părerea ta

Cozmin Guşă scrie sinteza săptămânală. Fragmente, mai jos, integral în Voxpublica!

"1. Doar Victor peroreaza inca băţos (dar evident confuz!) de la tribuna Guvernului, vrand sa sugereze “armatei” personale ca singura solutie a problemelor lor este ramanerea sa in functie; numai ca “ostenii” incep sa priceapa ca exact pe durata mandatului “generalului” Ponta problemele lor s-au acutizat, multiplicat, iar singurul protejat real a fost doar… Victor Ponta. Si a ramas asa, protejat, cu toata puterea in mainile sale, chiar si dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale, distrugand efortul colectiv al sustinatorilor sai, exclusiv din cauza greselilor personale, atentie, dintr-o campanie electorala aproape castigata din start. Uriasa contraperformanta! (“autorasplatita” rapid cu un concediu in Dubai, marca “Pontaghita”, departe de privirile dezaprobatoare ale “ostenilor” :-) ).

Nu mai lungesc vorba, ce vreau sa exprim este ca, in mod evident, avem de a face cu un cinic plan de salvare personala a lui Ponta, ce va continua sa asiste pasiv la sacrificarea apropiatilor sai in speranta fie a saturatiei sistemului, fie a aparitiei providentiale a vreunei entitati cu care sa-si poata negocia iesirea si linistea. Personala! Si pentru ca am promis in titlu un raspuns, important astazi pentru colaboratorii/colegii/adversarii/prietenii lui Ponta (Klaus Iohannis, Traian Basescu, Gabriel Oprea, Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi, Liviu Dragnea, George Maior, Vasile Blaga, Ioan Rus si multi altii… :-) ), ii asigur  ca acesta este “cel pe care daca nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”. Anii de cand il cunosc/.observ/ajut/analizez/critic m-au convins fara dubiu de acest fapt!

2. Dezastrul coabitarii Basescu-Ponta este puternic relevat azi de evenimentele ulterioare, de la arestarea sefei DIICOT Alina Bica, la ispravile lui Tiberiu Nitu in favoarea lui Pontaghita pomenite de catre analisti, si mai recent de administrarea si mediatizarea cazului Vanghelie (unde s-a remarcat clar o aripa “devianta” la nivel de DNA, de inspiratie Pontaghita). Daca impunerea Laurei Codruta Kovesi ca sefa DNA poate fi considerat un succes singular al coabitarii, inseamna ca egoismul/interesele imediate ale protagonistilor Basescu si Ponta au fost determinante in administrarea unei operatiuni bine ambalate in staniol, urat mirositoare in continut, si vorbesc doar despre partea de justitie…

3. Sondajul despre anticoruptie al lui Vasile Dancu ne confirma setea de razbunare a romanului batjocorit, umilit, mintit. Spectacolul arestarilor, in loc sa produca tristete, produce la nivelul maselor o efervescenta fara continut pe care nu cred ca are cine sa o converteasca azi intr-o miscare constructiva. Ranjetul de razbunare al oamenilor de rand, desi legitim, nu lasa prea multe sperante pentru o abordare lucida in 2016."

Despre România TV şi atacurile la Rareş Bogdan:

"Ce-am inteles eu: un patron-deputat, Sebi Ghitza (ce n-a fost identificat precum Oana Mizil ca avand activitati incompatibile cu functia!), dicteaza niste minciuni moderatorilor/realizatorilor programelor; acestia, desi stiu ca nu e dovedit nimic, sub spectrul presiunii si teoriei patronului (si-al propriului neprofesionalism si… pupincurism!), nu doar ca  prezinta minciunile telespectatorilor, dar le si impun participantilor la dezbatere (jalnici si ei, fara onoare si fara reactie in fata evidentelor delatiuni…); subiectul era Vanghelie si relatia sa cu Rares Bogdan, iar prin intermediul acestuia, cu insusi presedintele Iohannis (ambii, de pe pozitii net diferite, critici consecventi ai fenomenului de devalizare a bugetului national de catre Pontaghita); fara nicio cercetare/confirmare, dar cu mult aplomb, intr-un stil neosovietic, fara sa fie contrazisi de catre nimeni, respectivii au emis timp de trei-patru ore minciuni pe banda rulanta; si atentie, ideea discutiei era, nici mai mult nici mai putin, despre faptul ca Rares Bogdan ar fi luat bani la punga (350.000 euro!) sa-i asigure lui Vanghelie legatura cu Iohannis pentru a forma o noua majoritate parlamentara ce sa-l dea jos pe Ponta! Nimeni n-a tresarit in studio, nimeni nu a intervenit de la cei vizati politic (Presedintie, PSD, Geoana, Blaga, etc.), CNA-ul n-a sunat sa domoleasca elanul delationist cu implicatii de scandal la varful statului roman, etc.

A intervenit doar Rares Bogdan, intr-o incercare cvasiinutila de a stabili lipsa de dovezi si neadevarul, si a sfarsit prin a fi aproape ridiculizat, atat prin tacerea dezaprobatoare a  participantilor (printre care Norica Nicolai sau Bogdan Chireac!), cat si prin titlurile mincinoase de pe ecran, ce deturnau evident spusele lui. Executie sumara , la ceas de seara. Razbunare a unor mafioti (dovediti), in fata unuia ce le critica demersurile ilegale si antinationale."