Cine moşteneşte imperiul lui Ilie Vonica

Thursday, 12 June 2014, 10:39, Sursă: REALITATEA.NET

Medicul sibian Ilie Vonica (59 de ani), care s-a sinucis săptămâna trecută, a lăsat în urma sa un conglomerat farmaceutic evaluat la 160 mil. euro, construit în decursul a 22 de ani, scrie Capital.ro.

Adaugă părerea ta

Antreprenorul sibian şi-a ridicat imperiul medical în jurul distribuitorului de medicamente Polisano, ajuns al treilea jucător de pe piaţă, cu afaceri anuale de peste 300 mil. euro.

Succesiv, el şi-a dezvoltat propria fabrică de medicamente, Polipharma Industries din Sibiu, două spitale private, ambele la Sibiu, cinci clinici generaliste în Sibiu, Bucureşti şi Otopeni, centre de fertilizare in vitro şi reţeaua de farmacii Reţeta, cu peste 80 de puncte de vânzare.

În plină criză, Ilie Vonica ajunsese cel mai puternic român din industria de sănătate şi cel mai bogat sibian.

Construită încă de la început ca o afacere de familie, moştenirea lăsată de medicul sibian generează anual venituri de peste 350 mil. euro.

Menită să preia frâiele afacerii dezvoltate de tatăl său, Andreea Loredana Vonica (30 de ani) a devenit prematur stâlpul unui gigant farmaceutic aflat într-un moment de cumpănă.

Doctor în farmacie, fiica lui Ilie Vonica a evoluat treptat în cadrul Polisano, de la operator calculator, între anii 2002-2007, la farmacist, între 2007 şi 2010, iar de trei ani este farmacist specialist. A absolvit în 2007 Facultatea de Farmacie din Cluj-Napoca şi a urmat două cursuri de master în managementul dezvoltării afacerilor şi în studiul şi analiza medicamentului.

În perioada studiilor doctorale a fost bursieră a programului Erasmus şi a studiat în Lyon, Franţa. Este membră a Colegiului Farmaciştilor din România din 2008. Mai multe...