Cinci turişti blocaţi cu maşina pe un drum de munte din Bucegi, salvaţi de jandarmii montani

Saturday, 19 April 2014, 20:51, Sursă: Mediafax

Cinci turişti rămaşi blocaţi cu o maşină pe un drum montan din Masivul Bucegi au fost ajutaţi de către jandarmii montani din judeţul Dâmboviţa să iasă de pe drumul înzăpezit, ei fiind conduşi în siguranţă până la o cabană.

Adaugă părerea ta

Patru turişti bucureşteni şi unul din judeţul Ilfov au rămas blocaţi, sâmbătă, pe drumul judeţean 714 din Dâmboviţa, între Moroeni şi Peştera, în zona „Belvedere” din Masivul Bucegi. Astfel, maşina cu care se deplasau cei cinci turişti nu a mai putut înainta pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă de zece centimetri, iar aceştia au cerut ajutorul salvatorilor montani.

Echipe de jandarmi montani de la postul Zănoaga au intervenit şi i-au ajutat pe cei cinci turişti să scoată maşina blocată pe drumul de munte şi să ajungă în siguranţă la o cabană din Bucegi.

Jandarmii montani informează că în această perioadă drumul de pe partea dreaptă a lacului Bolboci este închis circulaţiei din cauza căderilor de pietre de pe versanţi. Autorităţile din judeţul Dâmboviţa le recomandă turiştilor să se deplaseze pe traseul DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Peştera numai cu autovehicule echipate corespunzător drumurilor montane.

Alte articole din: SOCIAL