Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Chinurile Chinei sunt doar începutul. Recesiunea începe să se propage în SUA

Wednesday, 28 October 2015, 09:15 Sursă: REALITATEA.NET

După şase ani în care FED a injectat 3.700 mld. dolari în economie, industria americană a ajuns din nou în recesiune, iar firmele se confruntă cu o recesiune a profiturilor.

Analiştii se tem acum de ce-i mai rău, de intrarea întregii economii a SUA într-o nouă recesiune.

Condiţiile unui declin eco­nomic sunt serioase. China, a do­ua economie ca mărime a lumii, încetineşte şi desta­bilizează economii mai mici. Creştere slabă înseamnă monede mai slabe în raport cu dolarul şi exporturi americane mai scumpe şi mai puţin competitive, după cum scrie The Washington Post.

Ritmul creşterii numărului de locuri de muncă a încetinit substanţial în raport cu anul trecut. Com­pa­niile americane au început să raporteze primele scăderi ale profiturilor şi vânzărilor de dup­­ă Marea Recesiune globală.

Împru­mu­turile luate de companii au ajuns la ni­ve­luri record, iar cu aceşti bani sunt finanţate dividendele şi răscumpărările de acţiuni în timp ce-şi reduc cheltuielile prin scăderea numărului de locuri de muncă.

Twitter, Biogen, Wal-Mart Stores şi Monsanto au anunţat, toate, reduceri de personal în ultimele luni. În aceste condiţii, un grup tot mai mare de economişti de top şi analişti avertizează că economia americană, şi nu doar ea, ar putea reintra în recesiune în următorii doi ani, potrivit zf.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL