Șeicii de la stat: cel mai mare salariu de bugetar întrece orice imaginație

Tuesday, 31 March 2015, 16:43, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul ţării câştigă de 17 ori mai puţin decât preşedintele băncii de stat Eximbank, de 12 ori mai puţin decât prim-vicepreşedintele CEC Bank şi de şapte ori mai puţin decât şefii com­paniilor de stat Tarom şi Transgaz, arată datele centralizate de ZF din declaraţiile de avere completate de persoanele care ocupă aceste funcţii.

Adaugă părerea ta

„Nu-i normal ca preşedintele ţării, primul-mi­nistru (...) să câştige mai puţin decât cine ştie ce angajat dintr-o instituţie militarizată sau dintr-o companie de stat", a spus ieri premierul Victor Ponta, subliniind din nou anomaliile din sala­ri­zarea din sistemul de stat. Acesta a mai precizat că după adoptarea noului Cod fiscal şi a Codului de procedură fiscală marele proiect al Guvernului va fi o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar.

Potrivit datelor zf.ro, președintele Eximbank are un venit lunar de 104.000 lei, prin-vicepreședintele CEC Bank câștigă 76.000 lei lunar, iar Guvernatorul BNR 61-66.000 lei. Șeful Romgaz are un venit lunar de 55.000 lei, în timp ce directorii TAROM și Trangaz ajung la venituri lunare de 44.000 lei. Lista completă aici