Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce spune Transgaz despre refuzul Ungariei de a duce conducta cu gaze din Marea Neagră în Austria

Monday, 24 July 2017, 17:11 Sursă: REALITATEA.NET

Șeful Transgaz a mai afirmat că în cursul zilei de luni vor fi purtate discuții cu Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și Ministerul Energiei pentru a stabili o poziție comună față de decizia Ungariei.

Ion Sterian spune că a aflat de decizia Ungariei pe 19 iulie, când a fost semnat memorandumul privind coridorul vertical de transport al gazelor din Grecia spre Ungaria.

Ungaria dorește în acest moment să transmită gazele care vor fi transportate pe conducta BRUA nu către Austria, ci către alte țări cu care este interconectată: Slovacia, Ucraina, Serbia și Croația.

În ceea ce privește faza a două a proiectului, Ion Sterian susține că Ungaria a dat asigurări că vor confirmă o capacitate fermă de 4,4 miliarde metri cubi/an, pe interconectarea Horia (Ro)- Csanapalota (Hu).

FGSZ, operatorul ungar, le-a transmis partenerilor implicați în BRUA că are deja construită rețea de transport al gazelor pe teritoriul sau, existând deja interconectări cu Slovacia, Ucraina, Serbia și Croația, motiv pentru care dorește să utilizeze capacitățile de export către aceste țări. Așa ar fi motivat partea ungară decizia de a renunță la interconectarea cu Austria.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL