Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce s-a întâmplat cu moții salvatori de la accidentul din Apuseni, la un an de la eveniment

Monday, 19 January 2015, 14:59 Sursă: REALITATEA.NET

În urmă cu un an, când un avion de mici dimensiuni în care se afla un echipaj medical s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, trei moţi din cătunul Petreasa, comuna Horea, au ajuns primii la epava aparatului de zbor şi la supravieţuitorii răniţi, după aproximativ şase ore de căutări fără succes din partea autorităţilor. Şi acum, moţii salvatori au încă proaspete în minte întâmplările, iar drumul din sat până pe munte, la epava avionului prăbuşit, l-au parcurs de atunci, în gând, de sute de ori.

Salvator: Acum, la un an de la accident, parcă văd exact cum a fost, cum am plecat, cum am umblat pe întuneric prin zăpadă "Noi am rămas aceiaşi oameni simpli, nu ne-am schimbat, ne vedem mai departe de viaţă, de familie şi de muncă. Ne-am bucurat că am reuşit, acum un an, să ajungem la avion şi să îi salvăm pe medici. Regretul este că nu am ajuns mai repede, să-i salvăm şi pe Adrian Iovan şi pe Aura Ion. Acum, la un an de la accidentul aviatic, sunt mai emoţionat, parcă văd exact cum a fost, cum am plecat, cum am umblat pe întuneric prin zăpadă, până i-am găsit pe medici. Dacă am fi plecat mai repede de acasă, poate am fi putut să o salvăm măcar pe Aura", spune Gheorghe Giurgiu, care pornise atunci împreună cu doi consăteni, Gheorghe Trif şi Argentin Todea, în căutarea răniţilor, după ce unul dintre ei a aflat de la soţia sa despre prăbuşirea avionului.

Cei trei s-au ghidat după indicaţiile transmise prin 112 de medicul Radu Zamfir, aflat în acel avion, şi s-au sfătuit tot timpul cu un consătean de-al lor, şef de post în localitatea Albac, foarte bun cunoscător al muntelui. 

 Mai multe pe Mediafax

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL