Ce întrebări CAPCANĂ îţi pune angajatorul ca să îţi vadă CARACTERUL

Thursday, 12 June 2014, 12:30, Sursă: REALITATEA.NET

In prezent, angajatorii nu analizeaza neaparat calitatile tehnice ale candidatilor, ci mizeaza si pe personalitate. Ei vor sa angajeze o persoana cu aptitudini deosebite.

Adaugă părerea ta

"De fapt, daca gasesc un candidat care are mai putina experienta decat restul, dar prezinta un potential mai mare, o potrivire culturala optima, angajatorul va fi tentat sa-l recruteze", explica Edward Fleischman, CEO Execu Search, un serviciu de recrutare.

Angajatorii vor sa stie ce alte calitati detine candidatul dincolo de CV. Pentru a vedea acest lucru, ei apeleaza la mai multe intrebari esentiale:

1. Daca cel mai bun prieten al tau ar fi in aceasta incapere, care ar fi argumentele sale privind longevitatea prieteniei voastre? Prin aceasta intrebare, angajatorul vrea sa scoata la iveala onestitatea si candoarea unui candidat. "Angajatorul vrea sa stie de ce esti un prieten bun pentru cei din jur, in contextul integrarii tale in cultura companiei sale", explica Fleischman.

2. Daca ai putea sa schimbi modul in care abordezi provocarile, cum ai face acest lucru? Angajatorul vrea sa stie daca esti constient de lipsurile tale, daca poti recunoaste ca poti sa evoluezi. "Modestia este o calitate importanta pentru multi angajatori, este un element la care ei aspira", spune Fleischman.

3. Care a fost cel mai satisfacator moment din viata ta? Cand angajatorul adreseaza aceasta intrebare, vrea sa afle ce anume il motiveaza pe candidat, care sunt valorile acestuia, in raport cu principiile companiei respective, spune Fleischman.

4. Cum te-ar descrie fostul tau sef in trei cuvinte? Cum te vad fostii sefi? Aceasta intrebare este specifica si tine de ultimul post ocupat de candidat; raspunsul ii va ajuta pe angajatori sa descopere calitatile tanarului respectiv.

5. Poti sa-mi vorbesti despre un scenariu la locul de munca, unul dificil, si cum l-ai depasit? Aceasta intrebare nu testeaza doar abilitatea candidatului de a gandi pe cont propriu, ci si calitatea de diplomat, in conditii grele. De exemplu, daca o situatie stresanta s-a datorat greselii altuia, in ce fel s-a descurcat candidatul? A fost un profesionist? Pe de alta parte, daca situatia stresanta a fost din cauza lui, se pare ca acest candidat isi asuma responsabilitatea si merge mai departe! 

Mai multe pe Manager.ro.