Coronavirus - România: 1760 de cazuri confirmate

Ce este arma monstruoasă anunțată de Putin. Satan 2 șterge de pe fața pământului o țară întreagă

Thursday, 01 March 2018, 15:20 Sursă: REALITATEA.NET

RS-28 Sarmat, cea mai mare rachetă balistică intercontinentală rusească de până acum, este dotată cu un focos termonuclear.

Sarmat, scrie Sputniknews, este răspunsul Rusiei la amenințarea scutului antirachetă din Europa. Racheta va intra în producție în anul 2018, potrivit dezvoltatorilor. RS-28 Sarmat va înlocui precedenta familie de rachete balistice intercontinentale, RS-36, care au intrat în serviciu în anii 1970-1980.

Această armă letală are capacitatea de a transporta o încărcătură nucleară de 50 de megatone, de 2000 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima şi Nagasaki, scrie Daily Mail.

Racheta se poate deplasa cu 7 km pe secundă, cu 16 focoase, şi o rază de acţiune de 10000 de kilometri. Mai concret, această armă le permite ruşilor să şteargă de pe faţa Terrei orice oraş din vestul Europei.

Sputniknews, una dintre portavocile mediatice ale Moscovei, evocă posibilitatea ca RS-28 Sarmat să poată purta o rachetă aflată încă în stadiul de dezvoltare, cunoscută sub numele de Yu-71, sau proiectul 4202.

Yu-71 se poate separa de racheta balistică purtătoare pentru a accelera la viteze de până la Mach 7 și Mach 12. Proiectilul, spun rușii, ar avea capacitatea de a evita scuturile antirachetă pentru a-și atinge ținta.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL