Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce conține Codul de conduită al membrilor Guvernului, adoptat azi

Friday, 29 March 2019, 08:39 Sursă: REALITATEA.NET

Documentul pregătit de ministerul condus de Tudorel Toader conține 6 pagini de recomandări comportamentale pentru membrii Guvernului. 

Cele 11 articole ale noului Cod de conduită fac referire la integritatea morală, transparența în activitatea publică sau prioritatea interesului public.

Conduita membrilor Guvernului României este guvernată, de asemenea, de următoarele principii: a) supremația Constituției şi a legii; b) prioritatea interesului public; c) profesionalismul și exemplul personal ; d) integritatea morală; e) transparența în exercitarea demnității publice.

"Membrilor Cabinetului le este interzis să accepte, direct sau indirect, cadouri sau alte avantaje, patrimoniale sau nepatrimoniale, care ar putea influența sau care ar putea să fie percepute ca influențând exercitarea atribuțiilor ori performanța îndeplinirii îndatoririlor specifice mandatului", se spune în noul act normativ.

Membrilor Guvernului le este interzis să permită utilizarea numelui sau imaginii proprii în acțiuni publicitare pentru promovarea unei activități comerciale.

Membrii Guvernului invitați la dezbateri publice de orice natură, în calitate oficială, au obligația să prezinte poziția oficială asumată de Guvernul României.

În cazul în care nu există o poziție oficială a Guvernului, membrii Guvernului au obligația să facă cunoscut faptul că opinia exprimată nu reprezintă punctul de vedere oficial al Guvernului.

Abaterile grave de la conduita etică fac obiectul analizei în cadrul Executivului.

Vezi aici CODUL DE CONDUITĂ


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL