Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Caz șocant în Bolivia. Protestatarii au prins o primăriță, au tuns-o și vopsit-o în roșu

Friday, 08 November 2019, 13:27 Sursă: REALITATEA.NET

Primărița Patricia Arce, care face parte din partidul MAS, aflat la guvernare, a fost luată de poliția din Vinto, Bolivia, după câteva ore și dusă la spital.

După ce au pus-o să îngenuncheze, protestatarii i-au tuns părul, au murdărit-o cu vopsea și au pus-o să semneze o cerere de demisie. Oamenii au incendiat biroul primăriței și au spart mai multe ferestre de la Primărie.

Acesta este cel mai recent dintre multiplele cazuri de violență din ultima vreme susținătorii partidului aflat la guvernare și opoziție, pe fundalul alegerilor prezidențiale controversate din 20 octombrie, în urma cărora au murit cel puțin trei oameni.

Un student în vârstă de 20 de ani a murit miercuri din cauza rănilor suferite în timpul confruntărilor violente care au avut loc între manifestanţi ai opoziţiei şi susţinători ai autorităţilor la Cochabamba, în centrul Boliviei, a declarat o sursă medicală.

"Da, el a murit (...) în urma unui stop cardiac", a afirmat într-o scurtă declaraţie pentru AFP un medic de la spitalul din Cochabamba.

Potrivit unui raport medical citat de mass-media locale, tânărul decedat fusese internat cu ''traumatism cranian grav, fractură de craniu'' şi era în comă.

Alte aproximativ 20 de persoane au fost rănite în timpul confruntărilor care au avut loc în oraşul Cochabamba.

Bilanţul victimelor manifestaţiilor care au izbucnit în Bolivia în urmă cu peste două săptămâni după realegerea controversată a preşedintelui Evo Morales, pe 20 octombrie, este de trei morţi.

"Îmi exprim regretul profund pentru moartea tânărului Limbert Guzman, victimă nevinovată a violenţei promovate de grupuri politice care promovează ura rasială între fraţii bolivieni", a scris Morales într-un mesaj postat pe Twitter.

"Îmi reiterez apelul la pace socială pentru restabilirea păcii în rândul poporului nostru", a adăugat preşedintele de stânga, care se confruntă cu proteste care cer demisia sa şi organizarea de noi alegeri.

Cel mai longeviv preşedinte bolivian, Morales a câştigat precedentele trei mandate tot în primul tur de scrutin.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL