Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât va câștiga Kovesi dacă ajunge procuror-șef al UE

Thursday, 07 March 2019, 13:37 Sursă: REALITATEA.NET

Codruța Kovesi ar putea primi aproape triplu față de remunerația lunară primită în România, în calitate de conducătoare a DNA.

Potrivit calculelor Profit.ro, realizate pe baza prevederilor legislației europene privind angajarea și salarizarea personalului instituțiilor UE, Laura Codruța Kovesi ar urma să aibă un salariu net de 13.300, 13.700 sau 14.200 euro pe lună, în funcție de treapta de vechime care i se va acorda (1, 2 sau 3).

Pe lângă salariu, Kovesi ar mai urma să aibă dreptul la decontarea de cheltuieli de transport pe ruta București-Luxemburg și retur în valoare totală de circa 1.200 de euro pe an.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, depusă și publicată anul trecut, Kovesi a încasat în total în 2017, din salariul de șefă a DNA, suma de 265.932 lei, respectiv în medie 22.161 lei (echivalentul a 4.860 euro, la cursul mediu euro/leu al BNR din anul respectiv) pe lună.

UPDATE Kovesi a ajuns la Parchet. Îmbulzeală uriașă! Imagini + singura reacție a fostei șefe DNA

Laura Codruţa Kovesi a fost citată din nou astăzi, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de către Sebastian Ghiţă.

Kovesi declarase pentru Realitatea TV că a aflat prin intermediul presei că va fi audiată pe data de 7 martie, iar ulterior a primit citarea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Fosta șefă DNA a mai fost audiată pe 15 februarie la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Încă o victorie pentru Kovesi la Bruxelles


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL