Cât costă un prânz cu Warren Buffett

Sunday, 08 June 2014, 17:14, Sursă: Mediafax

Suma pentru prânzul caritabil, eveniment care se desfăşoară anual, este pe locul al patrulea ca valoare începând din 2000, primul an în care a fost organizată licitaţia, scrie Mediafax.

Adaugă părerea ta

Un reprezentant al fundaţiei Glide, din San Francisco, care primeşte integral banii, l-a anunţat pe câştigător ca fiind Andy Chua, din Singapore.

Oferta prin care a fost câştigată licitaţia a fost făcută cu doar şase minute înainte de încheierea acesteia vineri seara.

Prânzul cu Buffett a atras o sumă record de 3,456 milioane de dolari în 2012, în timp ce anul trecut licitaţia a fost câştigată cu un milion de dolari.

Ted Weschler, în prezent manager de portofoliul la Berkshire Hathaway, compania condusă de Buffett, a câştigat în 2010 şi 2011, plătind în fiecare an peste 2 milioane de dolari.

În ultimii 15 ani, fundaţia Glide a primit peste 16 milioane de dolari în urma licitaţiilor anuale pentru prânzul cu miliardarul american.

Câştigătorul licitaţiei şi până la şapte ale persoane au posibilitatea de a lua prânzul cu Buffett, aflat pe locul al treilea în topul miliardarilor la nivel global, cu 65,9 miliarde de dolari.

Licitaţia anuală a fost lansată în 2000 şi timp de trei ani a atras sume de până la 25.000 de dolari. Începând din 2008, prânzul cu Buffett s-a vândut constant cu peste un milion de dolari.