Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Casa Regală se pregătește de petrecerea anului. Detalii neștiute

Thursday, 20 June 2019, 11:59 Sursă: REALITATEA.NET

Nu este cunoscută încă data exactă a evenimentului, însă jurnaliştii britanici sunt de părere că botezul va avea loc în luna iulie. La fel susţine şi Roya Nikkah, expertă în istoria dinastiei Windsor şi corespondent regal pentru The Sunday Times.

Pentru a vărsa apă pe creştetul fiului ducilor de Sussex (adusă din râul Iordan), se va folosi aşa-numita Lily Font, o carafă din argint aurit folosită la botezul tuturor bebeluşilor regali, începând cu prinţesa Victoria în 1841. Se prevede că preotul care va oficia slujba va fi însuşi arhiepiscopul de Canterbury.

Botezul este un eveniment mult mai intim decât o nuntă. Fiind însă vorba despre un vlăstar regal, jurnaliştii britanici se aşteaptă ca la eveniment să asiste multe dintre rudele sale apropiate, precum ducii de Cambridge, prinţul Charles şi Camilla, mama lui Meghan Markle şi naşii copilului, alături de prieteni apropiaţi ai cuplului princiar.

Ca de obicei, pentru calitatea de naşi ai copilului sunt vizaţi unii dintre prietenii obişnuiţi ai ducilor de Sussex, fiind citate nume de celebrităţi, precum George şi Amal Clooney, Serena Williams, Jessica şi Ben Mulroney, Benita Litt, Eugenie de York, Amanda Kline şi Mark W. Galloway.

Archie va fi îmbrăcat cu acelaşi costum de botez purtat de verişorii lui, George, Charlote şi Louis. Mai exact, este vorba despre costumul purtat de toţi cei şapte strănepoţi ai reginei Elisabeta a II-a la botezurile lor. Costumul reprezintă o replică a ţinutei pe care regina Victoria a comandat-o special pentru primul ei născut şi care s-a aflat în serviciul familiei regale britanice timp de 163 de ani.

Există îndoieli privind posibilitatea ca regina să participe la ceremonie. Nu ar fi însă un lucru neobişnuit, având în vedere că suverana nu a asistat nici la botezul strănepotului ei Louis, cel de-al treilea născut al prinţului William şi al lui Kate Middleton.

Totul va depinde de calendarul reginei şi de tradiţionalul ei sejur estival la castelul scoţian din Balmoral. 

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL