Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacția lui Carmen Dan, după dezvăluirile RISE Project: Nu cunosc relația dintre Dragnea și Tel Drum

Friday, 07 July 2017, 10:13 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebată de ce-și dorește controlul exclusiv al DGPI, ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat că la inființarea, Direcția a fost în coordonarea ministrului de Interne și, astfel, ”nu e nimic special în situația asta. Amendamentele despre care se fac discuție sunt cele care au apărut în procedura parlamentară”.

Documentul prezentat de ”Rise Project” nu emană de la Direcția de Protecție Interă a ministerului, a mai spus Dan.

”Mai este o precizare despre care am auzit - eu nu am văzut intervenția lui Grindeanu - care spune că nu i s-a făcut o propunere de numire a conducerii DGPI. Am să fac dovada că i s-a făcut. A avut, probabil, o amnezie. Nu am avut nicio discuție cu Grindeanu”, a declarat ministrul.

Noi dezvăluiri-bombă, marca ”Rise Project”. Serviciul de Informaţii al Ministerului de Interne ar avea un raport detaliat despre afacerile şi oamenii de paie controlaţi de Liviu Dragnea! Asta reiese din ancheta făcută de jurnalişti. În raport se arată clar că adevăratul acţionar majoritar al Tel Drum este preşedintele PSD. Iar şirul informaţiilor halucinante nu se opreşte aici. Cum s-au format prieteniile dintre Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sau Carmen Dan, totul apare în investigaţia jurnaliştilor de la Rise Project.

Departamentul de informaţii al Ministerului de Interne s-ar afla în posesia unui amplu raport care urmăreşte pas cu pas afacerile în care sunt implicaţi atât Liviu Dragnea, cât şi oamenii săi de încredere, se arată într-un material Rise Project. Jurnaliştii au chiar o copie a raportului pe care DGPI l-ar avea încă din 2011, însă informaţiile sunt şi acum ţinute sub cheie.

La câteva ore după dezvăluirile Rise Project, DGPI a precizat pentru Realitatea TV că ”respinge ferm alegaţiile că presupusul document secret ar aparţine unităţii şi, ca structură responsabilă în materia asigurării coordonării şi controlului activităţilor pentru protecţia informaţiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale, acest tip de documente se gestionează de emitenţi”.

Operaţiunea serviciului de informaţii al MAI a vizat afacerile cu bani publici ale grupării lui Liviu Dragnea, zeci de licitaţii, controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă, scriu jurnaliştii de la ”Rise”.
Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL