Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cadou scump de la Dăncilă pentru Grindeanu. Este vorba de 141 milioane lei!

Wednesday, 12 June 2019, 18:05 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul a decis azi să dea undă verde pentru achizționarea unui sediu în valoare de până la 141 milioane lei pentru agenția condusă de Grindeanu.

Executivul Dăncilă a aprobat azi o HOTĂRÂRE de guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Achiziţie sediu pentru Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații (ANCOM), potrivit unui comunicat al Guvernului.

În aceste condiții, ANCOM poate începe procedura de achiziție a unui imobil în care să-ți mute sediul central în care stă acum cu chirie, proiect în valoare estimată la peste 141,5 milioane de lei (inclusiv TVA).

În imobilul actual, în care chiria lunară depășește 100.000 de euro, nu este spațiu suficient pentru activitatea celor 325 de angajați, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Inspectorii Curții de Conturi au ridicat deja problema acestor costuri, în condițiile în care autoritatea se află pe excedent de 10 ani și are în prezent în conturi peste 1 miliard de lei.

Imobilul ocupat în prezent în regim de închiriere, pentru care contractul actual expiră la sfârșitul lunii iunie 2021, nu deține suficiente spații pentru: spațiile alocate birourilor ori cabinetelor, derularea cursurilor de formare, săli de întruniri/ședințe, relațiile cu furnizorii, parcarea autovehiculelor instituției, inclusiv a celor destinate monitorizării frecvențelor radio cu atribuire neguvernamentală și/sau a autovehiculelor persoanelor ce relaționează cu instituția.

Pe de altă parte, ca urmare a studiului contractat de către ANCOM, realizat de către un expert-evaluator, a rezultat că varianta optimă pentru Autoritate constă în achiziția unui imobil care să deservească nevoile instituției, prin comparație cu celelalte două opțiuni analizate – construirea unui imobil precedată de achiziția unui teren sau continuarea închirierii imobilului pentru sediul central.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL